Belindir “Borçsuz belediye olmanın gururunu yaşıyoruz”

Bu güne kadar hayata geçirilen dev projelerin yanı sıra, birçok gayrimenkulü bünyesinde tutan Veliköy Belediyesi’nin, kamu kurum ve kuruluşlarına borcu bulunmaması ve halen yürüttüğü dev yatırımlar

Çerkezköy 10.12.2013 16:52:00 0
 Belindir “Borçsuz belediye olmanın gururunu yaşıyoruz”
KOMİSYON ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
 
Büyükşehir statüsü kazanan Tekirdağ’a bağlı ilçelerin mülki sınırları içinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliğinin sona erdiğini ve mahalle olduğunu ifade eden Belindir “Bu kapsamda Veliköy Belediyemiz de, mahalleleriyle birlikte bağlı bulunduğu Çerkezköy ilçe belediye sınırlarımıza katıldı. Devir ve tasfiye için oluşturulan komisyon tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda bizler de bu komisyon vasıtasıyla belediyemizin personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri, diğer taşıtları, kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını, masaya yatırarak devir ve tasfiye için üzerimize düşeni yaptık” dedi.
 
BİZİ ASLA KARAMSARLIÐA İTMEDİ
 
2009 yılında Veliköy Belediyesi’niş borçlu olarak devraldıklarını ifade eden Belindir “Küçük bir belediye olmak, personel sayımızın
az olması bizleri asla karamsarlığa itmedi. Amacımız hem sürdürülebilir kaynaklar yaratmak, hem de kaynaklarımızı yaşadığımız şehrimize en doğru ve verimli şekilde aktarmak oldu. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana mali disiplin konusunda asla taviz vermeden çalıştık ve halen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsan ve para yönetimine özel bir önem vererek, hem işgücü israfının, hem de yanlış ve lüzumsuz harcamaların önünü kestik.  Bağlı kurumlarımızı ele alarak park-bahçe, temizlik ve bakım hizmetlerini özelleştirdik. Böylelikle modern çevre ve şehirciliğin ana gereksinimlerini yerine getirmekle birlikte, vatandaşımıza kendi içerisinde denetimi sağlanabilen kaliteli hizmetler sunmaya başladık” dedi.
 
KASASINDA 2.5 MİLYON TL VAR
 
Kaynakları imkanlar dahilinde en verimli şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Belindir “Sağladığımız tasarruflar yeni hizmetlerin kapılarını bizlere açmış oldu. Borçlu olarak devraldığımız belediyemizde bazı asli hizmetleri vermekte dahi zorlanırken, bu gün modern eğitim yuvalarımız ile üniversitemiz ile 2 adet organize sanayi bölgemizle, alt ve üst yapısı tamamlanmış, modern yaşam alanlarımızla, hürriyet meydanımızın da içinde olduğu modern park ve bahçelerimizle örnek bir kent olma yolunda ilerliyoruz. Veliköyümüzün cazibe merkezi haline gelmesinde ki ana koşul şüphesiz bütçe denkliğini oluşturmak, korumak ve oluşturulan yeni bütçe ile borçsuz bir belediye yaratmak gayesi oldu” dedi. Borçlu olarak devraldıkları Veliköy Belediyesi’nin bugün SGK borcu bulunmadığını, oldukça yüksek olan elektrik ve vergi borcu faiz limanından açığa çıkarılarak cezaları ödendiğini, ana paraların yapılandırıldığını ve planlı olarak ödeme düzenine kavuşturulduğunu söyleyen Belindir “Böylelikle faiz yükü ortadan kaldırılarak, boşa giden sermayemiz Veliköyümüze hizmet olarak geri çevrilmiştir. Bunların yanı sıra Veliköy Belediyemizin cari borcu 700 bin iken, Veliköy Belediyemizin kasasında 2,5 milyon nakit bulunmakta, ayrıca piyasa alacağı borcunun yaklaşık 4 katı kadar olan 2,5 milyon civarındadır. Bu hizmetleri sağlarken Veliköy Belediyesi yerinde saymamış, eğitimden kültüre, alt yapıdan doğalgaza, sanayiden tarıma, ulaşımdan hayvancılığa kadar, sosyal belediyecilik kavramlarını yerine getirmiştir. Borçlu olarak devraldığımız ve asli hizmetlerimizde dahi zorlandığımız Veliköy Belediyemiz 4 yıl içerisinde borcunu bitirerek bütçesi her daim artı pozisyonda olmuş, kasasında 2,5 milyon TL nakit, 2.5 milyon piyasa alacağı ve değerli gayrimenkulleri ile her geçen gün ilerlemesini dev adımlarla sürdürmektedir” dedi. Borçsuz belediye olmanın gurur ile halkın karşısına çıkarak AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olmaktan da gurur duyduğunu ifade eden Belindir, meclis üyelerine ve Veliköy halkına da teşekkür etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10