Engelliler için hızlandırılmış EKPSS kursu açılacak

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile ilçede Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) girecek lise mezunları için hızlandırılmış k

Çerkezköy 11.12.2013 15:09:00 0
 Engelliler için hızlandırılmış EKPSS kursu açılacak
BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
 
Dün saat 14.00’da dernek binasında açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “27 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ile ortaklaşa hızlandırılmış kurs açacağız. Kurs için 13 dernek üyesi başvuru yaptı. Başvurular devam ediyor. Derneğe üye olmayan lise mezunu engelli arkadaşlarımız da kurs için Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurabilirler” dedi.
 
OCAK AYINDA BAŞLAYACAK
 
Kursun ocak ayında Çerkezköy Engelliler Yaşam Evi Binasında verilmeye başlanacağını söyleyen Hayrettin Çetinkaya “Halk Eğitimi Merkezi yapı itibari ile engelli arkadaşlarımıza uygun olmadığı ve yer olarak da ters yönde kaldığı için dersler dernek binamızda verilecek” dedi. Çetinkaya, kurs günlerinin de önümüzdeki günlerde belli olacağını belirterek, kursa kayıt yaptıranların kursla ilgili dernekten bilgi alabileceğini söyledi.
 
OKUMA YAZMA KURSU DA AÇILACAK
 
Dernek olarak okuma yazma kursu da açacaklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde okuma yazma kursu devam ediyor. Okul ters kaldığı için katılım azdı. Bu hafta içinde dernek binasına doğalgaz bağlatarak binanın ısınma sorununu çözdükten sonra okuma yazma kursunu buraya alacağız. Okuma yazma bilmeyen 3 dernek üyemizi de bu kursa dahil ederek onlara okuma yazma imkanı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
 
BİLGİSAYAR DESTEĞİ YAPACAĞIZ
 
Yaşam Evi’nde tüm engellilere imkan sunacaklarını söyleyen Çetinkaya “Burası engelliler için bir kültür merkezi, bir alışveriş merkezi olacak. Çünkü burada fikir alışverişinde de bulunuyoruz” dedi. Okula giden bedensel engelli dernek üyelerine de bilgisayar takviyesi yapmak istediklerini söyleyen Çetinkaya “Cumartesi günü okula giden engelli üyelerimize diz üstü bilgisayar dağıtacağız” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10