Taş kırma ünitesi hizmete girdi

Tekirdağ Devlet Hastanesi’ndeki ikinci Taş Kırma Ünitesi hizmete açıldı. Tekirdağlı sanayici Fehmi Sevinç tarafından hastaneye hibe edilen taş kırma ünitesi vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Tekirdağ 11.12.2013 15:24:00 0
 Taş kırma ünitesi hizmete girdi
HASTALAR ANINDA SEANSA ALINIYOR
 
Sağlık memuru Sadık Inkarcıoğlu, “Hasta potansiyelimiz fazla olduğundan dolayı yetişemiyorduk. 1 ay önce Fehmi Sevinç isimli bir vatandaşımız tarafından hastanemize kazandırılan böbrek kırma makinasıyla, 3 aya kadar randevu verdiğimiz hastalarımıza şimdi 15 güne randevu veriyoruz. Gelen hastaları anında seansa alıyoruz. Kesinlikle hasta geri göndermiyoruz. Ortalama günlük 10 hastamıza hizmet veriyoruz. Böbreklerinde, idrar ve alt idrar yollarında taş olan tüm hastalarımızın tedavilerinde kullanabiliyoruz” dedi.
 
ÇOCUK KARDİYOLOJİ POLİKLİNİĞİ DE AÇILDI
 
Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde çocuk kardiyoloji polikliniği de açıldı. Tekirdağ’da ilk defa çocuk kardiyolojisinin hizmet vermeye başladığını daha öncesinde böyle problemleri olan hastaların şehir dışına sevk edildiğini ifade eden yetkililer “Şehrimizde bir ilk olmasıyla birlikte hem şehrimize hem de bölge şehirlerdeki vatandaşlarımıza çocuk kardiyoloji konusunda hizmet vereceğiz. Yeni doğan döneminden başlayarak 18 yaşına kadar tüm çocuklarımızın medikal tedavisini ve takip sürecini biz yapacağız. Bunun dışında gerekli görüldüğü takdirde, Istanbul yâda diğer merkezlere sevkleri yapacağız” dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10