CHP’nin adayı Mandalı oldu

Uzun süredir hangi partiden aday adayı olacağı merakla beklenen DSP’li Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı cephesinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Çerkezköy 11.12.2013 19:27:00 0
 CHP’nin adayı Mandalı oldu
TERCİHİNİ CHP’DEN YANA KULLANDI
 
Uzun süredir AK Parti’ye geçip geçmeyeceği merakla beklenen ve haftasonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy mitinginde de Erdoğan ile ayaküstü görüşen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, tercihini CHP’den yana kullandı. Dün saat 12.00’da Ankara’daki CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İrfan Mandalı 2014 seçimlerine CHP’den aday olarak girecek. 2 dönemdir Demokratik Sol Parti’nin adayı olarak seçimlere giren ve 2 kez üst üste başarı elde eden İrfan Mandalı, 2014 seçimlerine ise Kapaklı’da CHP’nin adayı olarak girecek.
 
BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİLER
 
CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile birlikte Ankara'ya giden İrfan Mandalı’nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile el kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Mandalı’nın Ankara’daki görüşmesinde CHP Tekirdağ Milletvekillerinden Candan Yüceer’in yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı.
 
PARTİ ROZETİNİ KILIÇDAROĞLU TAKTI
 
DSP ile yollarını ayırarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan İrfan Mandalı’ya parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takarken, CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı olarak ilk açıklamasını yapan İrfan Mandalı 2013’e kadar DSP’de hizmet ettikten sonra parti değiştirmenin kendisine hüzün verdiğini ifade ederek “Tabi siyasette duyguya yer yok. Halk bize teveccüh gösterdi ve bizi CHP’de görmek istiyor” dedi. Her ne kadar DSP’den seçilmiş olsa da bundan sonra siyasete CHP ile devam edeceğini belirten Mandalı “CHP ile yolumuz kesişti. Sosyal demokrat düşünce altında çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.
 
MERKEZ KONTENJANINDAN ADAY GÖSTERİLDİ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti meclisinin de onayını alarak 12.maddede yer alan merkez kontenjanı kapsamında kendisini aday gösterdiğini söyleyen İrfan Mandalı “Genel Başkan Kılıçtaroğlu imzası ile aday oldum. Kendisi ‘Kapaklı’da adayımız İrfan Mandalı’dır’ dedi” şeklinde konuştu.
 
HİZMET YARIŞIMIZ DEVAM EDECEK
 
DSP yöneticileri ile kendisi adına kızı Arzu Mandalı Sucu’nun görüştüğünü dile getiren Mandalı “DSP’deki genel başkan ve yöneticilerle kızım benim adıma temsilci olarak görüştü. Bundan sonraki çalışmalarına seçim çalışması olarak değil hizmet çalışması olarak devam edeceğini söyleyen Mandalı “Bazıları seçim yarışında olabilir ama biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet yarışında olacağız” dedi. 
 
AKŞAM KAPAKLI’YA DÖNDÜ
 
Akşam saat 21.00’da CHP tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile aynı uçakta Kapaklı’ya dönen İrfan Mandalı, Kapaklı’da partililer tarafından karşılandı. Mandalı’ya Ankara’daki görüşmelerinde kendi listesinden Meclis Üyeliğine kesin gözüyle bakılan Halil İbrahim Erkan da eşlik etti.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10