Rektör Şimşek, “ÇEMYO daha iyi yerlere gelecek”

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Çerkezköy 12.12.2013 20:18:00 0
 Rektör Şimşek, “ÇEMYO daha iyi yerlere gelecek”
ÖNÜMÜZDEKİ EÐİTİM YILINA YETİŞECEK
 
Namık Kemal Üniversitesi ile BSH fabrikası arasında imzalanacak protokol için Çerkezköy’e gelen Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu da ziyaret ederek Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Ercan Buluş ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan Şimşek “Kurumlarımızı elimizden geldiğince gezmeye çalışıyoruz. Yapacağımız işler konusunda, okulların sıkıntıları hakkında okullarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. 130 dönüm alan içersinde Veliköy’de yeni binamız yapılıyor. Şuan inşaatın kabası yapılıyor. Bittiği zaman Çerkezköy Meslek Yüksekokulu kadro ve daha iyi fiziki şartlarda öğrencilerine hizmet verecektir. Bunu arzu ve temenni ediyoruz.Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de bu bina ile ilgili büyük emek sarf etti. İnşallah 2014 eğitim ve öğretim yılına yetişecektir” dedi.
 
İMKANLARI EŞİT MESAFEDE KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
Uzun yıllar yüksekokullarda müdürlük yaptığını anımsatan Şimşek “Kısaca kurumun halinden ve derdinden anlayan birisiyim. İmkanları eşit mesafede kullanmaya çalışıyoruz. Kampusumuzun tamamlanması gerekiyor.  İmkanlarımızı diğer okullarla paylaşmaya çalışıyoruz. Ercan Buluş’a gayretlerinden, ekibine de çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Çerkezköy Meslek Yüksekokulu daha iyi yerlere gelecektir. Okulumuzun fiziki koşulları, çalışanları ile daha iyi konuma geleceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.
 
“İŞ BULMA İMKANI SAÐLANIYOR”
 
BSH fabrikası ile “Araç kesme ve kırma” protokolünü imzalamak için Çerkezköy’e geldiğini hatırlatan Şimşek “Geçen yıl da protokol imzalamıştık. Bölgemiz bu yönden şanslıdır. Çünkü sanayinin devleri Çerkezköy’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Ciddi kuruluşlarda staj ve uygulama yapma açısından bundan büyük önem arz ediyor. Arkadaşlarımız mezun olduktan sonra iş bulma imkanı sağlanmış oluyor. Sanayiciye kalifiye elemanlar yetiştirmek adına güzel şeyler olacaktır. Bunun üzerinde duruyoruz” dedi.
 
20 PROTOKOL İMZALADIK
 
Şimdiye kadar 20 protokol imzaladıklarını belirten Şimşek “Mezun olan öğrencilerimiz sanayilerde çalışıyorlar. Okulları bittikten sonra ne yapacağız diye düşünmüyorlar. Staj yaptıkları için sanayiye de güven tazeliyorlar. Bu konu istihdam açısından büyük bir önem arz ediyor. Sanayicilerimiz üniversite için güzel bir proje oluyor” ifadelerini kullandı.
 
“AİLE FERTLERİNİN SAYISI ARTIYOR”
 
Daha sonra öğretim üyeleri ile bir araya gelen Şimşek “Aile fertlerinin sayıları her geçen gün artıyor. Şuan kadromuzda 950 öğretim üyemiz bulunuyor. Hepimize büyük görevler düşüyor. Sizlerin görüşlerini, sıkıntılarını gidermek için bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sizlere ve öğrencilere hizmet için bu göreve getirildik. Diğer meslek yüksekokullarına göre daha iyi konumdasınız. İnşallah yeni binanın yapılması ile daha iyi mekanlarda öğrencilere hizmet edeceksiniz. Kendimizi geliştirelim, öğrencilerimize sahip çıkalım ve onlara en iyi hizmeti vermek için var gücümüzle çalışalım” dedi. Ziyaretin sonunda Ercan Buluş, Rektör Osman Şimşek’e Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun rozetini taktı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10