Can; "Silkelendik ve kendimize geldik"

Kırklarelispor'un Pendik'ten çıkardığı üç puanın ardından bir açıklama yapan Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, yeşil beyaz gönül veren herkesin eskisi gibi yine kenetlendiğini, takımın köt

13.12.2013 09:46:00 0
 Can; "Silkelendik ve kendimize geldik"
“MAÇTAN KOPMADIK”
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta kötü günler geçiren ve çalkantılı haftalar yaşayan Kırklarelispor, Pazar günü Pendik karşısında aldığı üç puan ile adete yeniden doğdu. Takım Başkanı Volkan Can, Kırklarelispor'un bu kötü günlerinde aralarındaki birlik ve beraberliği yeniden güçlendirmek ve moral depolamak amacıyla yapılan akşam yemeğinin faydasını gördüklerini, futbolcusundan hocasına, yönetim kurulundan başkanına herkesin tek bir yürek olduğunu, buna taraftarında da desteği eklenince, 90 dakika maçtan kopmayan bir takım ortaya çıktığını söyledi.
 
“RAHAT NEFES ALDIK” 
Can; "Kırklarelispor olarak her türlü zorluğa hep birlikte göğüs gerdik. Bundan sonraki süreçte de aynısı yapacağız. Bizim için aldığımız bu üç puan çok önemliydi ve takıma ayrı bir ivme kazandırdı. Takım olarak her şeyin farkına varmamızı, yaptığımız hataların neler olduğunu görmemizi sağladı. Geriye kalan iki maçta da aynı tempoyu sergileyerek sahadan gülen yüzlerle ayrılacağız" dedi. Ligde düşme hattında bulunarak sevenlere sıkıntı yaşatan yeşil beyazlı ekip, bu hafta aldığı üç puanla birlikte hem beş haftalık kötü gidişatı bozdu, hem de düşme hattından kurtularak derin bir nefes aldı.
 
"SİLKELENİP KENDİMİZE GELMEMİZ GEREKİYORDU VE BAŞARDIK"
Başkan Can, takım olarak başarıya erişmek adına her türlü potansiyele sahip olduklarını, futbolcuların bireysel yeteneklerinden bir şikayetlerinin olmadığını belirterek; "Kırklarelispor her zaman galibiyet odaklı bir takım olarak sahaya çıktığı için, alınan bir puanlar bizi tatmin etmedi. Bunun akabinde aldığımız mağlubiyetler de tuzu biberi oldu.  Kırklarelispor kendi gücünden şüphe duyar hale gelmişti. Bizde yönetim olarak futbolcuların, hocaların silkelenip kendilerine gelmeleri için toplantılar düzenledik. Hepsiyle takımın bulunduğu durumu muhakeme ederek fikirler ortaya çıkardık. Bu dönemde moral depolamak amacıyla düzenlenen ve takımın birlik ve beraberliğini pekiştiren akşam yemeği de her şeyin daha pozitif ve bağların daha güçlü olmasını sağladı. Oynadığımız Pendik maçında da buna herkes şahit oldu. 90 dakika maçtan kopmayan, karşılaşmanın her dakikasında canla başla mücadele eden ve üç puana yürekten inanan bir takım ortaya çıktı. Bu hafta aldığımız galibiyet Kırklarelispor'un derin bir nefes almasına, biraz olsun stresle birlikte yaptığı basit hatalardan kurtulmasına fayda sağladı. İnşallah bu hafta oynayacağımız Turgutluspor maçında da aynı performansı göstereceğiz ve sahadan puan yada puanlarla ayrılacağız. Bunun için Kırklarelispor'un önünde hiçbir engel yok" şeklinde ifade etti.
 
"2 MAÇTAN 6 PUAN ÇIKARABİLİRSEK DÜŞME HATTINDAN KOPARIZ"
Takım olarak inandıkları hedeflerin peşinde koşmaya devam edeceklerini söyleyen Can; "Üç puanlık sistemde aradaki farkları kapatmak zor değil. Eğer önümüzdeki 2 maçtan 6 puan çıkarmayı başarabilirsek, bir anda ligin orta sırasına yerleşebiliriz. Böyle bir durumda hem düşme hattından kopmuş oluruz, hem de üst sıralara tırmanmak adına moral depolarız. Amacımız, gayemiz budur. İnşallah bunu başaracağız ve Kırklarelispor'u yeniden hak ettiği noktaya getireceğiz" şeklinde konuştu.
"DEVRE ARASINDA TAKIMA FAYDA SAĞLAYACAK TRANSFERLER YAPACAĞIZ"
Devre arasında takıma en çok faydayı sağlayacak ve takımın sistemini bozmayacak transferler yapılabileceğini söyleyen Can; "Ligin ilk yarısının bitmesine daha iki hafta var. Biz bulunduğumuz durum itibariyle transfer çalışmalarına erken başladık. Şuan için tamamen gözleme dayalı olarak, takımın ne eksiği olduğunu, nerelere desteğe ihtiyacı olduğunu görmeye çalışıyoruz. Bunun için belli düşüncelerimiz var fakat net değil. Devre arasında takıma fayda sağlayacak, takımın dengesini bozmayacak transferler yapacağız. Her şeyi ince eleyip sık dokuyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU 

0282 726 91 91
0282 747 65 10