Sağlıklı yaşam için el ele verdiler

Türk Böbrek Vakfı ve Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, 'Aşırı tuz ve şeker tüketiminin zararları ve sağlıklı bir yaşam için beslenme önerileri' eğitim projesinin protokolü

13.12.2013 15:33:00 0
 Sağlıklı yaşam için el ele verdiler
ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE EĞİTİM VERİLECEK
 
Önceki gün Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen imza töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Türkiye Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk tarafından imzalanan protokol, ilk ve orta dereceli okullarda aşırı şeker ve tuz tüketiminin sağlığa zararları, diyabet ve hipertansiyondan korunma yolları, doğru beslenme ve sporun önemi gibi konularda öğrencilere ve velilere eğitim verilmesini kapsıyor.
 
SAĞLIKSIZ BESLENMEYE DAYALI HASTALIKLAR ARTIYOR
 
Törende konuşan Timur Erk, Türkiye'de sağlıksız beslenmeye dayalı hastalıkların giderek arttığına dikkat çekerek “Bu hastalıkların önlenebilmesi için insanların beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Protokolle başlayacak projeden ümitliyiz. Projeyle çocukların ve ailelerinin bilinçlenmesi konusunda önemli bir rol oynayacağımıza inanıyoruz. Çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Sağlıklı bir toplumun oluşturulması, çocuklarımızın bilinçlenmesine ve farkındalığına bağlı” dedi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü İşler de “Böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10