6 saatte 60 ünite kan toplandı

AK Parti Kapaklı İlçe Sosyal İşler Birim Başkanlığı ve Çorlu Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile düzenlenen 'Kan Toplama Kampanyası' İlçe Teşkilatında düzenlendi. 6 saat süren kampanyaya 100

Kapaklı 15.12.2013 12:47:00 0
 6 saatte 60 ünite kan toplandı
 AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatının ilk kez düzenlediği Kan Bağışı kampanyası Cumartesi günü gerçekleştirildi.
 
İLÇE TEŞKİLATINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda 11.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşen kan bağışı kampanyasına partililer de yoğun ilgi gösterdi. Kampanyaya AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan aday adayları, partililer ile çok sayıda vatandaş destek verdi. Çorlu Kızılay Kan Merkezi'nde görevli doktor Metin Karadağ ve hemşireler tarafından İlçe Teşkilatında kurulan sedyelerde gönüllülerden kan alındı. İlk gönüllüler Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses ve AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi Türkan İbrahimoğlu oldu.
 
6 SAAT SÜRDÜ
 
İlçe Teşkilatında 6 saat süren kampanya kapsamında yaklaşık 100 kişi kan bağışında bulunmak üzere başvururken, çeşitli sağlık sebepleri dolayısıyla bazılarından kan alınamadı. Kampanyada toplam 60 ünite kan toplandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlara AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından soda ve kek ikram edildi.
 
“GELENEKSEL HALE GELMESİNİ ARZU EDİYORUZ”
 
Kampanyaya katılarak kan bağışında bulunan tüm gönüllülere teşekkür eden AK Parti Kapaklı Sosyal İşler Birim Başkanı Melek Yeşil Sarıtaş “Kan bağışının ülkemizde her geçen gün öneminin anlaşıldığını görmekteyiz. Kan bağışının ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de bu kan bağışı alışkanlığını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile AK Parti Kapaklı İlçesi Sosyal İşler Başkanlığı olarak böyle bir organizasyon yapmak istedik. Bunun için bugün sizleri bu kampanyaya katılmak üzere davet ettik. Bu tür kampanyaların örnek olması ve gelenek haline gelmesini arzu ediyoruz. Toplum olarak bu konuda çok hassas ve bilinçli olmalıyız. Cana can kana kan katmak gerekiyor” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10