CHP’den Yerli Malı Haftası ziyareti

CHP Muratlı İlçe Örgütü 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla Aşağısevindikli Köyü Şehit Erdoğan Erişik İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Muratlı 15.12.2013 14:39:00 0
 CHP’den Yerli Malı Haftası ziyareti
YERLİ ÜRETİM DURMA NOKTASINA GELDİ
 
Öğrencilerle bir süre görüşen CHP'liler, Okulu Müdürü Mehmet Keten ile de bir araya geldi. CHP İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, yerli malların üretilmesi ve kullanılmasının temelinin yurdun bağımsızlığının korunması için 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'nde alındığını belirterek; "Yerli malların üretilmesi ve kullanılmasının temeli yurdun bağımsızlığının korunması için 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'nde atılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra 5 kıtada 135 ülkeye mal satmakta olan ülkemiz, bugün maalesef birçok alanda yerli üretiminin durma noktasına geldiği ve dışarıdan ithal ettiğimiz ürünler dolayısıyla ithal ürün cehennemine dönmüş bir ülke haline gelmiştir. Bunun dışında Tarım ve Hayvancılık ülkesi olan ülkemize canlı hayvan ve et ithal ediyoruz. Bu ürünler ülkemizde üretilirken, üretici maliyetlerini alamadığı için üretmemeye başlamıştır. Pazar bulamadığı için Trakya'daki kavun üreticisi dahi kavununu tarlada bırakıyor" dedi.
 
YENİ İSTİHDAMLARA İHTİYAÇ DUYACAK
 
Ekonominin çok kötü durumda olduğunu ileri süren Gençtürk “Bu kötü durumdan kurtulmak için yabancı malı almamalı, yabancı malları protesto etmeli, bu konuda bilinçlenmeliyiz. Alışverişte almayı düşündüğümüz malın künyesine bakıp "869"kodunu ve "Türk Malı" ibaresini görüp alarak ekonomimize katkı sağlamalıyız. Türk malı tükettikçe firmalarımızın üretim kapasitesi artacak ve yeni istihdamlara ihtiyaç duyacaktır” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10