Şahin, mevcut yönetimin ciddiyetsizliğinden dem vurdu

2014 Ocak ayı içinde yapılacak olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı seçimleri kapsamında adaylığını ilk açıklayan isim olan Recep Şahin, dün saat 10.30’da Ã

Çerkezköy 17.12.2013 15:30:00 0
 Şahin, mevcut yönetimin ciddiyetsizliğinden dem vurdu
“SORUNLARA VE SORUMLULARA HEP UZAK DURDULAR”
 
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın kurulduğu günden bugüne kadar ilçede bir dizi olumlu işler yapıldığını ifade eden Recep Şahin, “Fakat bu zamana kadar gerçekleştirilmesi gereken birçok iş de maalesef yapılmadı. Bunun nedeni oda yönetiminin tarzı ve yönetim ile üyeler arasındaki iletişimsizliktir” dedi. Çerkezköy’ün nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çeken Şahin, “Tabi bununla birlikte ilçedeki öğrenci sayısı da artıyor. Bu durum öğrenci taşımacılığı ihtiyacını kaçınılmaz hale getiriyor. Fakat oda yönetimi tüm bu gelişmelerin yaşandığı bu süreçte şoför sorunlarına ve ilçedeki trafik keşmekeşliğine bir çözüm üretemedi. Sorunların ve sorumluların karşısında yer almak yerine konuya hep uzak kaldı” açıklamalarında bulundu.  
 
“BİZ O KOLTUĞU HİZMET ARACI OLARAK GÖRÜYORUZ”
 
Sivil Toplum Kuruluşları’nın asli görevinin bulundukları bölgede sosyal hayatı kolaylaştıracak, bulundukları yerleşim yerini güzelleştirecek ve yaşanabilir hale getirecek projeler üretmek olduğunun altını çizen Recep Şahin, “Maalesef mevcut oda yönetimi bu konuda üyelerin verdiği tüm kredileri hoyratça kullanarak kalıcı çözümler üretememiştir” dedi. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın yalnızca bir makam olmadığını söyleyen Şahin, “Biz o koltuğu hizmet aracı olarak görüyoruz. Mevcut başkan, bizim gibi bu ilçede doğup büyümüştür. Fakat tüm sorunları bilmesine rağmen, maalesef sokakların darlığı ve sorunların çokluğuyla uğraşmak yerine arka planda kalmayı tercih etmiştir” diye konuştu.   
 
“HERKES DEĞİŞİMİ FARK EDECEK”
 
Mevcut yönetimin şoför esnafının sorunlarını çözemez duruma geldiğini ileri süren Recep Şahin, “Bizler oluşturacağımız yeni yönetimle şeffaf, hesap verebilir, kamuya ve kamuoyuna açık bir yönetim tarzı sergileyeceğiz” dedi. Yıllardır şoförlük mesleğini icra eden birisi olarak şoför esnafının sorunlarını ve bu sorunların pratik çözümlerini çok iyi bildiğini kaydeden Şahin, “Şoför esnafımızın desteğini bekliyoruz. Kananan Recep Şahin değil, Çerkezköy şoför esnafı olacak. İlçede yaşayan herkes de bu değişimi fark edecek” ifadelerini kullandı. 
 
“KALİTELİ VE KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ”
 
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Recep Şahin’in listesinde bulunan isimlerden biri de bir önceki yönetimde yer alan Vahdettin Sargın oldu. Sargın, “Mevcut başkanla birlikte bir dönem çalıştım. Odanın çok zor günlerinde yönetimde görev yaptım. Fakat bu süre içinde yetkililerin odayla yeterince ilgilenmediğini gözlemledim. Bu işin içinde olan birisi olarak sorumluluktan kaçmak yerine oda yönetimine talip olan Recep Şahin’in listesinde yer aldım. Böylece önceki yönetime yaptıramadığımız bir dizi yeniliği hayata geçirerek şoför esnafına kaliteli ve kalıcı çözümler üreterek hizmet edeceğiz” dedi. 
 
“YÖNETİMİN CİDDİYETSİZLİÐİNİ SÖSTERİYOR”
 
Çerkezköy sınırları içinde 5 bini aşkın ticari aracın bulunduğunu söyleyen Vahdettin Sargın, “Buna karşın oda üye sayısının bin 200 olması bile oda yönetiminin işini ne kadar gayri ciddi yaptığının bir göstergesidir” dedi. Günümüzde devletin her şeyi kayıt altına aldığını söyleyen Sargın, “Oda yönetiminin şoför esnafını kayıt altına almamış olması yönetimin ciddiyetsizliğini gözler önüne sermektedir” dedi. Recep Şahin Başkanlığı’nda seçilecek yeni yönetimin odaya yeni bir şevk ve yeni bir heyecan kazandıracağını söyleyen Sargın, “Bu bir hizmet yarışıdır. Bu yarışa çıkan ilk kişiler de biz olduk. Bu kapsamda ilçedeki tüm şoför esnafının desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER    

0282 726 91 91
0282 747 65 10