Köpekler donmak üzereyken kurtarıldı

Şarköy’de ormanlık alanda donmak üzere olan 10 köpek bulundu. Köpekleri, Şarköy'e 16 kilometre uzaklıkta Bulgur köyü mevkiinde ormanlık araziye avlanmak üzere giden Aydoğan Arslan fark etti.

Şarköy 17.12.2013 15:45:00 0
 Köpekler donmak üzereyken kurtarıldı
KÖPEKLER İÇİN KULÜBE YAPTILAR
 
Yaklaşık 5 gün önce 10 tane köpeği donmak üzere bulan Arslan, arabasıyla Şarköy’e dönerek ekmek ve yiyecek götürerek hayvanları besledi. Hayvanları soğuktan korumak için naylon brandayla kulübe yaparak soğuktan korunmalarını sağlayan Aydoğan Arslan, “Orada köpek sürüsü gördüm. Kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamadıkları için donmakta olduklarını fark ettim. Daha sonra arabama binerek Şarköy’e geri dönüp yiyecek alarak arkadaşım Ayhan Özdemir’le nalburdan naylon branda alarak soğuktan donmalarını engellemek için kulübe yaptık” dedi.
 
TEDAVİ EDİLMELERİ LAZIM
 
Arslan, köpeklere 5 günden bu yana ekmek ve yemek götürdüğünü belirterek “Belediye yetkililerinin köpekleri Şarköy Hayvan Barınağı'na götürmelerini istiyoruz. Yetkililere sesleniyorum ben yaşlı bir insanım, emekliyim. Her gün 50 lira masrafım oluyor benim gücüm yok. Yaklaşık 16 köpek vardı bazıları ölmüş 10 tane kalmış. Bu kalan köpeklerin birkaç tanesi yaralanmış, tedavi edilmesi lazım, kurtaralım” dedi.
 
İHA

0282 726 91 91
0282 747 65 10