Şebekenin böylesi

Emeklilerin sahte kimlik kartları ve SGK hizmet dökümlerini çıkartarak bankalardan yüklü miktarda kredi çektikleri iddia edilen 2 kişi Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri taraf

Çerkezköy 17.12.2013 18:45:00 0
 Şebekenin böylesi
BANKALARI DOLANDIRMIŞLAR
 
Bir istihbaratı değerlendiren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte kimlikle bankalardan kredi çektiği iddia edilen dolandırıcılık şebekesinin peşine düştü. Şahıslar üzerinde araştırmalarını sürdüren ekipler, şebekeye üye olduğu belirlenen Işıl Öztürk’ün (49) özel bir Bankadan 19 bin TL kredi çektiğini tespit etti. Asayiş Büro ekipleri Öztürk’ü bankadan çıkarken, bankadan çektiği paralarla kıskıvrak yakaladı. Öte yandan ekipler Öztürk ile birlikte olaya karıştığı iddia edilen Nahit Yıldırım’ı (44) da banka önünde araç içerisinde beklerken yakalayarak gözaltına aldı.
 
İSTANBUL’DA DA KREDİ ÇEKMİŞLER
 
Yakalanan Işık Öztürk ve Nahit Yıldırım’ın araçlarında yapılan incelemede Işıl Öztürk adına hazırlanmış iki adet sahte kimlik, SGK Hizmet dökümleri ile bir miktar para ele geçirildi. Araştırmalarını sürdüren ekipler, şahısların İstanbul’da bulunan birden fazla bankadan da sahte kimliklerle 48 bin TL kredi çektiğini tespit etti. İstanbul’da bir noterde çalıştıktan sonra görevinden atıldığı öğrenilen Nahit Yıldırım’ın sahte kimlikleri hazırladığı ve Işık Öztürk’ün ise çetede  çalıştığı iddia edildi. 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesine çıkarıldı.
 
Haber / Şaban KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10