Karacakılavuz karalar bağladı...

Ankara’da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım, Başkent’ten Karacakılavuz’a gözyaşları içerisinde uğurlandı. Ankara’da düze

Tekirdağ 18.12.2013 17:05:00 0
Karacakılavuz karalar bağladı...
Ankara’da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan dört askerden biri olan Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın Başkent’teki cenaze törenine katılan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, acılı aileyi teselli etmeye çalıştı
ORTAK ACIMIZ
 
CHP’li Yüceer, “Ankara’da meydana gelen helikopter kazasında verdiğimiz 4 şehit yüreğimize kor olup düştü. Şehit acısının düştüğü dört evden birisi de Karacakılavuz oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah mekanlarını cennet etsin. Kederli ailelerine sabır diliyorum. Yaşanan acı tüm Türkiye’nin ortak acısıdır. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını, temenni ediyorum” dedi.
MEMLEKETLERİNDE SON YOLCULUÐUNA UÐURLANDI
 
4 asker, görev yaptıkları Kara Havacılık Okul Komutanlığındaki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Tekirdağlı Uçak/Helikopter Teknisyeni Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım'ın cenazesi askeri uçakla Çorlu’ya getirildi. Ardından karayoluyla memleketi olan Karacakılavuz Beldesi'ne geldi. Şehit Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu son kez baba ocağına, ardından da törenin yapılacağı belde meydana getirildi.
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
 
Karacakılavuz Beldesi meydanındaki törene şehidin babası Hasan Salkım, kardeşi Erkin Salkım, eşi Özlem Salkım ile yakınlarının yanı sıra Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Tekirdağ 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ Jandarma Alay Komutanı Hakan Saraç ve Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan Doğan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
 
EŞİ GÖZYAŞLARINA BOÐULDU
 
Şehit yakınları ayakta durmakta zorlanırken,  arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürler tarafından kıldırılan cenaze namazı ardından Şehit Erdinç Salkım'ın cenazesi belde mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. Şehit Erdinç Salkım'ın 5 yaşındaki kızı Ada ise cenaze törenine getirilmedi.
MİLLETİMİZİN BAŞI SAÐOLSUN
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya 17 Aralık 2013 Salı günü, Ankara’da S-70 Skorsky tipi helikopterin düşmesi neticesinde şehit olan, Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Ankara’da, askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde şehit düşen 4 vatan evladından birisinin de Tekirdağlı Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım olduğunu ifade eden Yerlikaya “Bu acı haber hepimizi derinden üzmüştür. Şehidimiz Erdinç Salkım’a, Allah'tan rahmet; şehidimizin babası Hasan Salkım’a ve tüm ailesine sabır, metanet ile bundan sonraki yaşantılarında sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Şehidimizin ailesinin, şehrimizin ve milletimizin başı sağolsun” dedi.
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10