ÇTSO ‘Akredite oda’ olma yolunda

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ‘Akredite Oda’ olabilmek için başvuruda bulundu.

Çerkezköy 19.12.2013 18:53:00 0
 ÇTSO ‘Akredite oda’ olma yolunda
OLUMLU YANIT GELDİ
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusuna TOBB’dan olumlu yanıt geldi. Akredite Oda olabilmek için Türkiye genelinde toplam 70 Oda ve Borsa başvuruda bulunurken, sadece 39 kurumun başvurusunun kabul edildiği ve ÇTSO’nun da ‘Akreditasyon’ başvurusu kabul edilen kurumlar arasında yer aldığı belirtildi.
 
70 KURUM BAŞVURUDA BULUNDU
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2001 yılında başlatılan ‘Oda Geliştirme Modeli’ çalışmaları kapsamında şu ana kadar Türkiye genelinde 152 Oda ve Borsanın Akreditasyon işlemlerini tamamladığı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içerisinde bulunduğu toplam 70 Oda ve Borsanın da Akredite olabilmek için başvuruda bulunduğu ifade edilerek “70 kurumun başvuruda bulunduğu akreditasyon işlemleri için sadece 39 kurumun başvurusu kabul edilirken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da başvurusu kabul gören kurumlar arasında yer aldı” denildi.
 
YURT DIŞINA AÇILMAYI AMAÇLADIK
 
Göreve geldikleri gündem itibaren üyelere daha kaliteli hizmet verebilmek adına çalıştıklarını ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ÇTSO Yönetimi olarak öncelikli amacımız, üyelerimize kaliteli hizmet sunabilmek adına çalışmalar yapmak oldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu bağlamda birçok önemli çalışmaya imza attık” dedi. Kozuva, akreditasyon başvurusu ile de, Çerkezköy gibi Türkiye ekonomisine yön veren bir kentin Ticaret ve Sanayi Odası’nı Avrupa Odalar Sistemine dahil ederek, yurt dışına açılmayı ve globalleşen ekonomiye ayak uydurmayı amaçladıklarını ve bu yönde çalışmalara başladıklarını belirtti.
 
“DEVAMI GELECEK”
 
Başkan Süleyman Kozuva, akreditasyon başvurularının olumlu yanıtlanmasıyla sürdürülen çalışmaların hızlandığını belirtti. Gerek Yönetim, gerek Meclis Üyeleri, gerekse Oda Çalışanları ve Organ Üyeleriyle birlikte yaklaşık bir yıl sürecek yoğun ve tempolu bir döneme başladıklarını dile getiren Kozuva “Üyelerimize 5 yıldızlı hizmet verebilmek için bizi hedefe ulaştıracak çalışmaları yaparak, çalışanlarımızın ve yönetimimizin gelişimine katkı sağlayacak eğitimleri dealarak bir yılın sonunda‘Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı Akredite Oda’ statüsüne kavuşturacağız. Hızla değişen ve gelişen küresel ekonomik şartlara ve ihtiyaçlaracevap vererek, Çerkezköy ve Üyelerimize hak ettikleri Avrupa Standartlarındaki hizmeti sunmak  için azami gayret sarf edeceğiz” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10