Basına getirilen sansürü Başbakan’a sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tekirdağ 23.12.2013 11:37:00 0
 Basına getirilen sansürü Başbakan’a sordu
İLKLERE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
 
Köprülü “İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden, Basına görülmemiş sansür geldi. AKP hükümeti döneminde yaşanan ilklere, bir yenisi daha eklendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye genelinde basın mensuplarının 22 Aralık 2013 tarihinden itibaren emniyete girişlerinin yasaklandığı duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde; hiçbir iktidar döneminde yaşanmamış bir yolsuzluk operasyonunun yapıldığı son günlerde, köşeye sıkışan AKP hükümeti yine faşizan yöntemlere başvurmaya başladı. Bütün bu usulsüz, demokratik olmayan uygulamalar göstermektedir ki; AKP emir ve talimat verme yetkisi ve gücünü halka hizmet, hukuk devletinin işleyişini sağlamak için değil, kendi iktidarının devamını sağlamak ve hukuksuzluğun üzerini örtmek için kullanmaktadır. Dolayısıyla; AKP’nin bir an evvel demokrasi, hukuk, şeffaflık ilkeleri ile bağdaşmayan faşizan bir
uygulama olarak adlandırabileceğimiz bu kararından vazgeçmesini bekliyoruz” dedi.
 
GEREKÇESİNİ SORDU
 
Köprülü, Başbakan Erdoğan’a “17 Aralık’ta başlatılan ve hükümetinizin bakanlarının da adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda son aldığınız karar ile; görevleri kamuyu aydınlatmak ve haber vermek olan basın mensuplarının Türkiye genelinde Emniyete girişlerinin yasaklanmasının gerekçesi nedir? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu kararın anayasaya aykırı olduğunu, basın özgürlüğü ve halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkına aykırı olduğunu biliyor musunuz? Kamu yönetiminin şeffaflığı, halkın haber alma hürriyeti, kamu hizmetlerinin denetlenebilirliği amacıyla bağımsız görev yapan Basının; halkın malı olan kamu kurumlarına girişlerinin yasaklanmasının amacı yapılan kanunsuzlukları halktan kaçırmak için midir? Kamu hizmeti veren Emniyetin halka verdiği hizmeti basın aracılığıyla duyurma hakkını bu yasaklama ile ortadan kaldırmak istemenizin esas amacı hükümetinizin de adının karıştığı yolsuzluk operasyonunu engellemek midir?” sorularını sordu.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10