Öztrak: “Anadolu’da ikinci fetret başladı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM’de 2014 bütçesi görüşmelerinin son gününde yaptığı konuşmada, dünyada ekonomik iklimin elverişli olduğu bir dönemde gÃ

Tekirdağ 23.12.2013 12:31:00 0
 Öztrak: “Anadolu’da ikinci fetret başladı”
“MAHKEMEDE HESAP VERİR”
 
Öztrak “Geçmiş soruşturmalarda “Türkiye’nin bağırsakları temizleniyor” diyerek masumiyet karinesini yok sayan hükümet, bugün bu ilkeye çaresizce sığındı. Siz Sayıştay’ın denetiminden kaçarsanız, siz Meclisin denetiminden kaçarsanız, gider hesabınızı mahkemede verirsiniz” dedi. Söz konusu iddialardan sadece soruşturmalarda ismi geçen bakanların değil tüm kabinenin sorumlu olduğunu ileri süren Öztrak, “Bürokraside belirli grupların çıkarlarına göre hareket eden örgütlerin olduğu, bizzat Başbakan tarafından dile getirilmiştir. Bu, yönetimde bir cinnet halidir. AKP devr-i iktidarında Anadolu’da ikinci fetret dönemi başlamıştır” dedi.
 
“AK PARTİ DÖNEMİNDE MİLYARDER OLDULAR”
 
Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele söylemiyle yola çıkan AK Parti döneminde bu vaatlerin hiçbirinin tutulmadığını, Türkiye’nin yolsuzluk iddialarının tartışıldığı, gazetecilerin hapiste tutulduğu, 41 milyon vatandaşın iki günde bir sofrasına bir kap et yemeği koyamadığı bir ülke haline geldiğini ileri süren Öztrak, “Vatandaşlar yoksullukla karşı karşıyayken, kimsesizlerin kimsesi olacağım diyerek iktidara gelen AKP kimsesizleri değil ama birilerini abat etti. Türkiye’de dolar milyarderlerinin sayısı 6 yılda 17 kişi artarak 43’e ulaştı. Türkiye’deki dolar milyarderlerinin sayısı Fransa ve İtalya’daki dolar milyarderlerinin sayısının toplamına eşit. 6 yılda bu listeye eklenen milyarderin arasında son operasyonda gözaltına alınanlar da var” dedi. Öztrak “Savcıların yönelttiği suçlamalar karşısında Başbakan ve hükümetin içine düştüğü telaş, ‘Biz hırsızlık yapıyorduk, bir çete çıktı bizi çökertti’ anlamına gelen gülünç söylem, bu çerçevede yapılan bürokrat kıyımları, olaydaki şahsi sorumluluğu hızla hükümetin topyekün sorumluluğu haline getirmektedir. Hükümet bayatlamış komplo teorileriyle yaşananların üzerini artık örtemez. Herhalde bakan çocuklarının evine 7 kasayı, genel müdürün ayakkabı kutularına, 4,5 milyon doları faiz lobisi veya gezideki “kızlı erkekli” gençler doldurmadı. Hükümet kendini de, ülkeyi de daha fazla rezil etmeden bu Meclis’ten aldığı emaneti derhal Cumhurbaşkanına götürüp vermeli, bu kirli dönem bitmelidir” diye konuştu.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10