Gülerçin’de ‘kantinim kartı’ dönemi

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Özel Gülerçin Koleji, yeni başlattığı kantinim kart uygulaması ile öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor.

Çerkezköy 27.12.2013 14:35:00 0
 Gülerçin’de ‘kantinim kartı’ dönemi
ÖÐRENCİNİN NE YİYECEÐİNİ VELİ BELİRLİYOR
 
Çerkezköy’de ilk olarak Özel Gülerçin Koleji’nde başlatılan bu uygulamada öğrencilerin kantin alışverişleri için geliştirilen kartla velilerin izin verdiği yiyecek ve içecekler dışında öğrencilere satış yapılmıyor. Veliler, çocukları için yasakladığı gıda ürünlerini belirterek sisteme dahil ediyor. Veliler görmese bile kantinden istediği ürünü almaya çalışan öğrenci, ailesinin koyduğu yasakla karşılaşıyor. Böylece öğrenciler ailelerinin ve okul yönetiminin kontrolü altında sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanıyor. Ayrıca uygulanan sistemle veliler karta istediği kadar para yüklüyor ve çocuklar günlük olarak velisinin belirlediği miktardan fazla harcama yapamıyor.
 
 
HİJYENİK ORTAMDA ALIŞVERİŞ YAPACAKLAR
 
Uygulama ile ilgili bilgi veren Özel Gülerçin Koleji Anaokulu-İlkokul Müdürü Tuğba Zenginal, Gülerçin Eğitim Kurumları olarak Sağlık
Bakanlığı’nın yapmış olduğu düzenlemeler doğrultusunda sağlıklı kantin projesi uygulamasına geçtiklerini belirtti. Bu uygulamayla artık çocukların para ile değil “kantinim kartı” ile alışveriş yacaklarını söyleyen Zenginal “Çocuklarımızın sağlığını düşünerek başlattığımız “kantinim kart sistemi” uygulaması ile onlar için daha hijyenik bir ortamda alışveriş yapma imkanı sağlanmış olacak” dedi. Böylelikle çocukların ellerinin hem birçok mikrobu barındıran paraya değmeyeceğini hem de veliler tarafından kantin harcamalarının kontrol altına alınacağını dile getiren Zenginal 13 Ocak 2014 tarihinden itibaren okulun kantininde kesinlikle para ile harcama yapılmayacağını söyledi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10