İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Planı tamamlandı

Tekirdağ Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yıllık çalışma planını tamamladı.

Tekirdağ 29.12.2013 15:19:00 0
 İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Planı tamamlandı
ÖNCÜLÜÐÜMÜZÜ SÜRDÜRÜYORUZ
 
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında 2013 yılı programını değerlendiren Başkan Dalgıç, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği 20 Aralık 2012 tarihi itibariyle kamu kurumları da dahil olmak üzere bütün işyerlerinde Risk değerlendirmesi, kontrol, ölçüm ve araştırma, Acil Durum Planı, İş kazası ve meslek hastalıklarının bildirilmesi, çalışanların bilgilendirilmesi, çalışanların eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturulması gibi sorumlulukların işveren tarafından yerine getirilmesi için ve iş güvenliği kültürünün oluşması yolunda Belediye Başkanlığı olarak öncülüğümüzü sürdürüyoruz” dedi.
 
RİSK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANDI
 
Başkan Dalgıç; “İş sağlığı ve güvenliği kurulu olarak mevcut çalışma şartlarımızın sürekli iyileştirilmesini amaçlıyor yapılan işlerin her aşamasında işten kaynaklı tehlikeleri saha durum çalışmaları ile sürekli tespit ediyoruz. Risk Değerlendirme Yönetmeliğinin 6. Maddesi ile Risk Değerlendirme ekibimiz tarafından risk analizi çalışmalarımız da yapılmış olup 27.12.2013 tarihinde yapılan iş sağlığı ve güvenliği kurulu toplantısı ile kurul üyelerimiz tarafından mevcut düzeltici ve önleyici kontrol tedbirlerimiz incelenmiş ve onaylanmıştır. Tekirdağ Belediyesi olarak acil durum planlarımızı hazırladık, ilgili eğitim merkezleri tarafından verilen eğitimler ile profesyonel söndürme ekibi, ilk yardım ekibi, arama kurtarma ekiplerimizi oluşturduk, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerimizi tamamladık ve tehlikelere karşı önleyici bir sistem oluşturan risk değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmıştır” diye konuştu.
 
BİRİMLERLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ
 
Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, İş Güvenliği Uzmanı Nihal Özdağ Usta, İşyeri Hekimi Yücel Ayaz’ın da katıldığı iş güvenliği toplantısında yapılan açıklama ile iş sağlığı ve güvenliği kurulu olarak yıllık çalışma planında yer alan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun gereklilikleri Aralık 2013 tarihi itibariyle tamamlandığı belirtildi. Başkan Yardımcısı Çetiz, “Bu yıl sonu itibari ile işçilerimizin daha önceden planladığımız gibi tüm sağlık kontrolleri tamamlanmış, İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmiş, tehlikelere karşı önleyici tedbirler alınmıştır. İşçilerimizin tüm ekipman, teçhizat, iş kıyafetlerinin tamamlanması ile ilgili çalışmalar başlatılarak, gerekli göz muayeneleri, kan tahlilleri, gerekli görülenlere odyometri testi ve yapılması gereken aşıları yapılmıştır. İşçilerimizin iş güvenliğini ve sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek çevresel faktörlerle ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınması yönünde çalışmalar ilgili birimlerle koordineli olarak sürdürülmektedir” şeklinde konuştu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10