Dalgıç “El atılmamış sorunlara el attık”

Tekirdağ Belediye Başkanı ve Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayı Adem Dalgıç ile CHP Malkara Belediye Başkan Adayı Eczacı Ulaş Yurdakul köyleri ziyaret etti.

Tekirdağ 7.01.2014 11:45:00 0
 Dalgıç “El atılmamış sorunlara el attık”
CHP’Yİ İHTİDARA GETİRMELİSİNİZ
Vatandaşların zamlardan, ayçiçek fiyatlarından, motorin, gübre, aldıkları düvelerden zarar ettiklerini dile getirmesi üzerine konuşan Malkara Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul “Bu sorunların çözümü için Mart 2014 te yapılacak seçimlerde CHP yi iktidara getirmeniz gerekir. Buna da Malkara’dan ve Tekirdağ Büyükşehirden başlayacaksınız. Sizden kesilen paralar, sizlere gelen zamlar, bakan çocuklarının evlerindeki kasalara, ayakkabı kutularına giriyor. Bizim çiftçimiz de zarar ediyor. Ellerindeki mallar gidiyor. Fakirleşiyor, birileri zenginleşiyor” dedi.
 
4.5 YILI ANLATTI
Tekirdağ Belediyesinin 4,5 yıl önceki durumunu ve şimdiki durumunu anlatan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da “2014 yılı Tekirdağ halkına, partimize başarılar getirmesini temenni ediyorum. Tüm ilçelerimizi ziyaret ederek ilçe halklarımızın yeni yıllarını kutlamak ve elimizden geldiği kadar da köy ziyaretlerine çıkmak istiyoruz. İlçelerimizin belediye başkan adayları açıklandı. Büyükşehir Belediye başkan adayımız da en kısa zamanda açıklanacaktır. Tekirdağ’a AK Parti döneminde de bir şey yapılmamış, sadece belediye borçlandırılmış. Şimdi de Malkara Belediyesi aynı durumdaymış. Bizler 4,5 yıldır inanılmaz bir tempo ile çalıştık. Tekirdağ AKP’li bir belediyeye sahipti. Tekirdağ’ın duruşuna da bu yakışmıyordu. Bizler Tekirdağ’da hem Ak Partili belediyeye, hem de 2 dönem belediye başkanlığı yapmış rahmetli Osman Tabak’a karşı bir yarış verdik ve her iki partinin aldığı oy oranından fazlasını alarak belediyeyi CHP ye kazandırdık” dedi.
 
OYUMUZ DAHA DA ARTTI
Yapılan kamuoyu anketlerinde CHP’nin oyunun azalmadığını aksine arttığını ifade eden Dalgıç “Başladığımız projelerin birçoğunu bitirdik, bir bölümü yapım aşamasında, bir bölümünü de projelendirdik ve başlama aşamasına getirdik. Tekirdağ tarihinde yapılmamış yatırımları bizler yaptık. El atılmamış sorunlara el atarak çözüme kavuşturduk. Tekirdağ Trakya’nın en güzel yerinde.Ama maalesef hak ettiği hizmeti alamamış. Belediyeyi teslim aldığımız da borç batağındaydı. 40 milyon geliri olan belediyeyi 120 milyon lira geliri olan bir belediye haline getirdik. Arıtma tesisimize başladık. Finansmanını 7 yıl ödemesiz, 18 yılı ödemeli olmak üzere 25 yıl borçlanarak yapıyoruz. Disiplinli bir yönetim anlayışı ile çalıştık. Gelir arttı, gider azaldı. Muratlı caddesi üzerindeki devasa çöplüğü Kent Ormanı ve Kent Kültür Parkı haline getirdik. Türkiye’nin en büyük Kültür parklarına sahip nadide illerden biriyiz. Tekirdağ’a yeni meydanlar, yeni parklar kazandırdık, alt yapı sorununu hallettik. İçme suyu borularını değiştirdik” dedi.
 
REZİL ETMEDİK, VEZİR ETTİK
Tekirdağ’ın her türlü güzelliği içinde barındıran güzel bir il olduğunu dile getiren Dalgıç “11 ilçemizi de kazanarak yeni büyükşehirler arasında 1 numara olacaktır. Bizler 5 senedir muhalefette olmamıza rağmen kurumlarla iyi ilişkiler içerisinde çalıştık. Alt yapıya önem verdik. Rezil etmedik, vezir ettik. Kendi imkanlarımız ile alt yapımızı yaptık. Malkara’da CHP li Belediye Başkanı ile kendi benliğine kavuşacaktır. Benim 4,5 yıldır Belediye Başkanlık kapım kimseye, hiç bir vatandaşıma kapanmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da kapanmayacaktır. Makamım tüm vatandaşlarıma açıktır.” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10