Dalgıç “Tekirdağ Trakya’nın parlayan yıldızı olacak”

Türkiye kent Konseyleri Platformu 13. Genel Kurul Toplantısı Tekirdağ ve Türkiye Kent Konseyleri dönem Başkanı Levent Gündoğdu’nun ev sahipliğinde Tekirdağ Ramada Otel’de yapıldı.

Tekirdağ 12.01.2014 15:38:00 0
 Dalgıç “Tekirdağ Trakya’nın parlayan yıldızı olacak”
GÖREVİMİZ GELECEÐE YÖN VERMEK OLMALIDIR
Toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in yanısıra Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal,  Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özen, Av. Nevim Kaçar ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kent Konseyi Başkanları katıldı. Tekirdağ  Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri dönem Başkanı Levent Gündoğdu toplantıda yaptığı konuşmada Tekirdağ’ı tanıtıcı bilgiler verdi. Tekirdağ’ın tarihsel ve sosyal birikime sahip, adeta tarihin en birinci ağızdan şahidi konumundaki bir şehir olduğunu ifade eden Gündoğdu “Tekirdağ kimliğinin oluşmasında etkili olan acı gurur ve emekle yoğrulmuş bu tarihsel sorumluluk hiç şüphesiz ki kentimizin bugününü ve geleceğini aydınlatan bir fener gibidir. Tüm Tekirdağ’lılara düşen görev de bu tarihsel sorumluluğun bilincinde olmayı sürdürerek geçmişte yaşanan tecrübeler ışığında dünyaya açılmak ve ilimizin, Trakya’mızın ve ülkemizin geleceğine yön vermek olmalıdır” dedi.
 
BAÐIMSIZ MALİ BÜTÇELERİ OLMALI
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da kent konseylerinin önemine dikkat çekti. Kent konseylerinin bağımsız mali bütçelerinin de olması gerektiği ifade eden Dalgıç “Bu böyle olduğu takdirde Kent Konseyleri daha da güzel çalışmalara imza atacaklardır. Onlara daha fazla haklar tanınmalıdır. Tekirdağ Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır” dedi. Toplantıda konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise Tekirdağ’ın üreten bir şehir olduğunu ve Türkiye’de ilk 5’in içinde olduğunu söyledi. Türkiye’nin genel gidişatı ile ilgili bilgiler veren İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da Tekirdağ ve Trakyalılara çağrıda bulunarak “Tarım topraklarınızı koruyun. Günümüzde sularımız ve topraklarımız hızla azalıyor. Çok kısa zamanda içecek su ve üretim yapabilecek toprak bulamayacağız” diye konuştu.
 
SUNUMLAR YAPILDI
Trakya Üniversitesi İktisat fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Güler “Yerel Seçimler Yaklaşırken Toplumcu Belediyecilik Anlayışı”, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nadir Uğur “TMMOB ve Gezi Süreci”, Tekirdağ Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Murat Yıldız “Sosyal Belediyecilikte Engellilerin Yeri” Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı  Gülçin Eral “Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Konseyi Çalışmaları” konularında toplantıya katılanları bilgilendirdi. Yerel Yönetimler Deklarasyonu tartışmaya açıldı ve sonuç bildirgesi okundu. Toplantıda ayrıca başta Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç olmak üzere Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile diğer tüm emeği geçenlere plaket takdim edildi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10