İshakça Deresi ıslah ediliyor

İshakça Deresi Tekirdağ Valiliği İl Çevre, Şehircilik Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri’nin ortak çalışmasıyla ıslah ediliyor. Köy Muhtarı Bilal Temurtaş 'Eskiden olduğu gibi, bahçe

Malkara 14.01.2014 12:46:00 0
 İshakça Deresi ıslah ediliyor
DERE YATAĞI TEMİZLENİYOR
Malkara'ya bağlı İshakça Deresi’nde temizleme ve genişletme çalışmaları başladı. Malkara’nın Çavuşköy ve Taşkın Çiftliği’nden başlayan, Malkara'nın yıllarca İstanbul ve Tekirdağ ile bağlantısını sağlayan tarihi İstanbul Köprü ve Çengel köprü güzergahından geçerek Karaidemir Barajına kadar uzanan yaklaşık 6,5 km.lik İshakça Deresi Tekirdağ Valiliği İl Çevre, Şehircilik Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri’nin ortak çalışmasıyla ıslah ediliyor.
 
KÜÇÜK ERGENE NEHRİNE DÖNDÜ                       
Köy Muhtarı Bilal Temurtaş “Artık tarım arazileri, su taşkınlarına uğramayacak, ekili alanlar zarar görmeyecek. Eskiden olduğu gibi, bahçecilik yapılabilecek, çiftçimize ek gelir imkanı sağlayabilecek. Köy dereleri adeta küçük Ergene nehrine döndü. Ekmeğini tarımdan kazanan üretici köylüler her geçen yıl artan bu kirlilikten şikayetçi oldular. Yüz binlerce ton arıtılmayan fabrika atıkları Karaidemir Barajı için tehdit oluşturdu. Bu derede artık balık, kurbağa, kaplumbağa gibi hiçbir canlı yaşamıyor. Dere yatağının açılması çok güzel, ancak arıtılmayan pislikler temizlenmediği sürece bu kirlilik ileriki yıllarda yine devam edecektir. Şimdi asıl yapılacak iş, dereye gelen kirliliğin, atık suların çıktığı yerde arıtılmasıdır. Aksi halde yine her yer balçık olacak ve olumsuz kokular çevreye yayılacak” dedi. 
 
KİRLİLİĞE GÖZ YUMULMASIN 
Bundan böyle İshakça Deresinin kirliliğine neden olacak fabrikalara yaptırımlar uygulanması gerektiğini dile getiren Muhtar Bilal Temurtaş, “Bu fabrikalardaki arıtma tesislerinin çalıştırılmasını ve denetimlerin yapılmasını ve de kirliliğe göz yumulmamasını istiyoruz. Derelerin ıslah edilmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10