Dereler ıslah ediliyor

Dere ıslahı çalışmalarını sürdüren Kapaklı Belediyesi, Atatürk Mahallesi Koru Sokakta bulunan derede, İstiklal Caddesi başında bulunan dere ile Tuna Caddesinde bulunan dere üzerinde, Kerem Sokak, Kurtuluş Ca

Kapaklı 17.01.2014 11:22:00 0
 Dereler ıslah ediliyor
DERELER ELDEN GEÇİRİLİYOR
Kenan Evren Caddesi üzerinde bulunan derede yeni kutu menfez yapım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri “Çalışmalarda kutu menfez yapımı için perde betonlar tamamlandı. Kutu menfezlerde üst beton dökümü için çalışmalar devam ediyor” dedi. Kış ayları dolayısıyla çeşitli önlemlerin alındığını belirten yetkililer “Dereler tekrar elden geçiriliyor. İlçemizde bulunan dere yataklarını temizliyoruz. Atatürk Mahallesinde bulunan derede çalışmalarımız tamamlandı. Dere yataklarında bulunan otlar, yağışlar sonucunda derede biriken kum, çakıl gibi maddeleri paletli kepçe ile açarak temizliyoruz. Çıkan fazla malzemeyi ise kamyonla taşıyarak kaldırıyoruz” dedi.
 
 
ÇÖPLERLE DOLUYOR
Derelerin çalılıklar ve vatandaşların attığı çöplerle dolduğunu ifade eden yetkililer “Bu nedenle yağan şiddetli yağmurda da dolup taşıyor. Bu konuda halkımızın daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çöpleri buraya değil çöp konteynırlara atmaları gerekiyor. Aksi takdirde temizlememizin bir önemi kalmıyor” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10