Doğalgaza şubatta zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, artan maliyetlere rağmen şubat ayında da doğal gaza zam yapılmayacağını açıkladı.

17.01.2014 17:20:00 0
 Doğalgaza şubatta zam yok
“VATANDAŞLAR TEDİRGİN EDİLİYOR”
Basın mensuplarının doğal gaz fiyatlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldız, doğal gaza zam yapılacağı yönündeki değerlendirmelerin anımsatılması üzerine, her ay bir zam olacağı haberiyle karşılaştıklarını, herkesin toto oynadığını ancak geçen yıl herhangi bir zam olmadığını söyledi. Kimsenin, vatandaşların ümitleriyle, beklentileriyle bir basın malzemesi olarak oynamaması gerektiğini ifade eden Yıldız, geçen yıl sürekli zam olacak haberleriyle vatandaşların tedirgin edildiğini söyledi.
 
MALİYETİ AŞAÐIYA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ
Her ay sonu, bir sonraki aya ilişkin doğal gaz fiyatlarını değerlendirdiklerini anlatan Yıldız, "Artan maliyetlere rağmen şubat ayında da doğal gaza zam yapmayacağız" diye konuştu. Bazı dernek yöneticilerinin çok da sorumlu davranmadan hareket ettiklerini dile getiren Yıldız, "Bu kişilerin kendilerine, yalnız kendi şahsi duruşlarıyla alakalı reklama dönük bir işlem yaptıklarını görüyorum. Bu tavrı son derece yanlış buluyorum" dedi.  "Sürekli vatandaşlar ve sanayiciler lehine değerlendirmeler yapıyoruz. Artan maliyetlere karşı direniyoruz" diyen Yıldız, artan maliyetler karşısında ülkenin avantajlarının gözardı edildiğini, yerli kaynaklarla maliyetleri aşağıya çekmeye çalıştıklarını ifade etti.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10