Tekirdağ’ın şahı oldular

11-19 Ocak tarihleri arasında Muratlı’da düzenlenen 2014 Tekirdağ Okul Sporları Satranç İl birinciliği yarışmalarında iki birincilik, bir ikincilik ve iki üçüncülük ile toplamda beş madalya alarak bÃ

20.01.2014 17:30:00 0
 Tekirdağ’ın şahı oldular
Çerkezköy Haber-Tepe İlk ve Ortaokulu 11-19 Ocak tarihleri arasında Muratlı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Satranç Ligi’nde il şampiyonu oldu.
 
240 SPORCU KATILDI
2014 Tekirdağ Okul Sporları Satranç İl birinciliği yarışmaları Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde kız ve erkek sporcuların katılımı ile Muratlı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 11-12 Ocak minikler ve küçükler kategorisi 139 sporcu, 18-19 Ocak tarihinde gerçekleştirilen yıldızlar ve gençler kategorisinde ise 101 sporcu mücadelede etti. Yarışmalar sonucunda ilk üç dereceye giren sporculara ödülleri Muratlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Topçu ile İl Spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap tarafından verildi.
 
 
BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİLER
Satranç Ligi’nin dört kategoride düzenlendiğini kaydeden Tepe İlkokulu Satranç Öğretmeni Remzi Yakut “ Turnuva minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde oynandı. Tepe İlkokulu ve Ortaokulu olarak iki birincilik, bir ikincilik ve iki üçüncülük ile toplamda beş madalya alarak büyük bir başarıya imza attık. Minik kızlar kategorisinde Efsun Yakut birinci, Hilal İçen üçüncü, Minik Erkekler kategorisinde Boran Gözcü ise üçüncü oldu. Yıldız Erkekler kategorisinde Taha Mert Dönmez büyük başarı elde ederek birinci aynı kategoride ise Utku Erünsal ise ikinci oldu” diye konuştu.
 
TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA TEMSİL EDECEKLER
Yakut “ Kategorilerinde birinci olan sporcular 24-30 Mayıs tarihleri arasında Hatay’da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde Tekirdağ’ı temsil edecekler. Minikler kategorisinde ise finaller düzenlenmiyor. Yıldızlar kategorisinde ise hem okulumuzu hem de Tekirdağ ilini temsil edecek olan öğrencimiz Taha Mert Dönmez’e de başarılar diliyoruz” diye konuştu.
 
OYUNCULARINI KUTLADI
Okulun yakalamış olduğu başarının tesadüf olmadığını kaydeden Okul Müdürü Fahrettin Karaman “ Öğrencilerimizin yakaladığı başarıdan ötürü okul yönetimi olarak duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyoruz. Okul Satranç Öğretmenlerimiz Aydın Arpaçay ve Remzi Yakut’a da çok teşekkür ediyorum. Öğrencimiz Taha Mert Dönmez Hatay’da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde ilçemizi ve ilimizi temsil edecek. Bütün sporcularımızı ve ailelerini kutluyorum” dedi. 

0282 726 91 91
0282 747 65 10