Terzi “Sorunlar entegre çalışmayla çözülür”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şerafettin Terzi, dün saat 11.30’da Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 21.01.2014 18:47:00 0
 Terzi “Sorunlar entegre çalışmayla çözülür”
BÜYÜKŞEHİR ADAYI NETLEŞMEDİ
Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Terzi, seçim süreciyle ilgili değerlendirmeler yaptı. CHP’de Tekirdağ Büyükşehir adayının henüz netleşmediğini belirten Terzi “Şuana kadar 900’e yakın belediye başkan adayı açıklandı. En çok aday açıklayan parti biziz. Bir sonraki Parti Meclisi toplantısının 9-10 Şubat’ta yapılacağına ilişkin duyum aldık. Biz de o toplantıya kaldık” dedi.
 
 
SANDIK DAHA SAÐLIKLI OLURDU
Tekirdağ’da CHP olarak iyi durumda olduklarını söyleyen Şerafettin Terzi, “Büyükşehir belediyesini ve 11 ilçeyi alacağımıza inanıyoruz. 11 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı ve adaylarımızın çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için 4 aday adayının olduğunu anımsatan Terzi “Dördümüzden birini iyi tahlil edip atayacaklarına inanıyorum. Daha önce Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy’de belediye meclis üyesi adayları için sandık kurulması yönünde karar alınmıştı. Ama daha sonra kaos yaşanmaması için iptal edildiği şeklinde duyum aldım. Ben sandık olması taraftarıydım. 17 Şubat’tan sonra kaos ortamı yaşanmaması için sandık daha sağlıklı olurdu” dedi.
 
TEKİRDAĞ VERDİÐİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR
Tekirdağ’ın vergisini veren fakat bunun karşılığını alamayan bir il olduğunu dile getiren Aday Adayı Şerafettin Terzi “Sorun burada başlıyor. Tekirdağ’ın altyapı sorunu var. İlçelerde de bu var. Özellikle Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı bölgelerinde nüfus yoğun şekilde artıyor. Tekirdağ, nüfusu en fazla artan iller sıralamasında ilk sırada yer alıyor” dedi. Tekirdağ’da ulaşım, altyapı ve su sorununun olduğunu söyleyen Terzi “Entegreli büyümenin tam zamanı. Sağlıklı bir kadro kurulursa tüm bu sorunları gidereceğzi. Çerkezköy için vaatlerde bulunmak burada seçilecek başkana ve yönetime saygısızlık olur. Çerkezköy’ün sorunlarını benden ziyade onlar biliyor. Sorunların çözüm yollarını projeleri ile büyükşehire sunacaklar. Büyükşehirde de bunlar aciliyete göre değerlendirilecek ve sorunlara el atılacak” diye konuştu.
 
DENİZ KIYIMIZI KULLANAMIYORUZ
Tekirdağ’da il genel meclisinin kalktığı bir yaşamın başlayacağını söyleyen Terzi “Artık ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi var. Entegre çalışan bir sistem kurulabilirse sorunlar çözülür” dedi. Ergene kirliliğine de dikkat çeken CHP tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şerafettin Terzi, “Deniz kıyımız var ama kıyımızı kullanamıyoruz. Denizi olan bir Tekirdağ gibi insanları yaşatmak istiyoruz. Bu mümkün” dedi.
 
TEKİRDAĞ HALKI EMEĞİN HAKKINI VERECEKTİR
Tekirdağ’ın hızla büyüdüğünü ve 2023 yılında nüfusunun 2 kat artacağının öngörüldüğünü belirten Terzi, “Kent projeleri ile yerleşim yerlerini rahatlatmamız lazım. Ankara’nın Batıkent’ini baz alabiliriz. Trafik sorununun çözümü için de bazı yerlerde alt ve üst geçitler yapılması lazım. Ama Tekirdağ’da bunu yapmak zor. Kentsel dönüşümü Tekirdağ merkezde hızla uygulamamız lazım. Oradaki insanları yeni bir alana taşımak en akıllısı. Yıkılan alanları da nefes alma alanı haline getirmek mümkün. Tekirdağ’da çok fazla sorun görmüyorum. Canla başla çalışan bir ekip tüm sorunların üstesinden gelir. Bizim altyapımız var. Hizmet için yola çıktık. 10 aydır alanlardayız. Tekirdağ halkının emeğe saygısı var, emeğin hakkını verecektir” diye konuştu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10