Ertem “Satranç bölgesi olduğumuzu Türkiye’ye kanıtlayalım”

Yıldızlar ve Küçükler kategorisinde şampiyonalara katılacak olan Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü dün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Takımda kendini kanıt

Çerkezköy 23.01.2014 18:19:00 0
 Ertem “Satranç bölgesi olduğumuzu Türkiye’ye kanıtlayalım”
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret ederek gerçekleşecek turnuvalar hakkında Ertem’i bilgilendirdi.
 
ALİ ERTEM’İ ZİYARET ETTİLER
Dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü öğreticisi Remiz Yakut ve sporcular Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Satranç Federasyonu Çerkezköy temsilcisi ve Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü Eğitmeni Remzi Yakut “Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü olarak Yıldızlar kategorisinde Tekirdağ liginde mücadele ediyoruz. Küçükler kategorisinde ise Çerkezköy çocuk liginde mücadele edeceğiz. Yıldızlar liginde 5 takım ve Küçükler kategorisinde ise 18 takım ile şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. Ligler 25 Şubat’ta başlıyor. Burada dereceye giren sporcular Türkiye finallerine gidecekler” diye konuştu.
 
 
“BİREYSEL ŞAMPİYONAYA KATILACAKLAR”
Lige katılan sporcuların hepsinin Çerkezköy’de kendi alanlarında başarı kazandığını kaydeden Yakut “Yıldızlar ve Küçükler kategorisinde başarılı ve iddialı bir ekip kurduk. İnşallah hem yıldızlar hem de çocuklar liginde başarılı oluruz. Antalya’da 25-31 Ocak tarihlerinde düzenlenecek bireysel Türkiye şampiyonasına beş sporcu ile katılacağız. Sporcularımız milli takıma girmek için mücadele edecek. Sporcularımızdan Efsun Yakut ise iki yıldır Milli Takımda yer alıyor” dedi.
 
“CİDDİ ÇALIŞMA ORTAMI YAPILMASI GEREKİYOR”
Çerkezköy’de çalışma yeri sıkıntılarının bulunduğunu kaydeden Yakut “Çalışmalarımızı zor şartlarda sürdürüyoruz. Sporcularımızı bir araya toplayamıyoruz. Bununla ilgili de çalışma yeri sıkıntımız bulunuyor. Belediye olarak çalışma ortamı sağlanırsa çok mutlu oluruz. Bizlere yardımcı olmanızı temenni ediyorum. Öğrencilerimiz gerçekten çok ciddi bir satranç sporcusu oldu. Artık bizlerin seviyesini aşıyorlar. Özellikle yıldızlar kategorisinde mücadele eden sporcularımız için profesyonel bir çalıştırıcının getirilmesinden yanayız. Küçükler kategorisindeki sporculara fazla zaman ayırıyoruz. Çıtayı yükseltmek ve takım olarak Türkiye şampiyonasında ilçemizin adını duyurmak için ciddi çalışma ortamının yapılması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
 
“ONUR VE GURUR DUYACAĞIZ”
Çerkezköy Belediyesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Çalışma yeri olarak kent konseyi binamızı kullanabilirsiniz. Orada çalışmalar bittikten sonra sizlere tahsis edeceğimiz bir yer var. Siz isteyin biz her zaman Belediye olarak desteğimizi veririz. Belediye olarak spora, sporcuya yardımlar yapıyoruz. Satranç gibi zekaya dayalı sporlarda bizleri destekleyen ve bizi temsil eden kulübe maddi ve manevi destek her zaman vereceğiz.  Her zaman yanlarında olacağız. Çerkezköy Belediyesi olarak sporcu yetiştirmede, çalışmalarında ve çalışma ortamı yaratmada her türlü desteği sağlayacağız. Başarı gösterdiğinizde ise bizler her zaman gurur duyacağız. Seçkin sporcular arasına Çerkezköy Belediyesi’nin sporcuları olarak girmeniz bizlere onur ve mutluluk verecek. Bizler şevke geldikten sonra sizlere her türlü yardımı yaparız. İnşallah Çerkezköy’ü satranç bölgesi olduğunu Türkiye’ye kanıtlarız” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10