Ve beklenen oldu

Çerkezköy siyasetinde bir sürpriz daha yaşandı

Çerkezköy 25.01.2014 17:17:00 0
Ve beklenen oldu
 2004 seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden sürpriz bir şekilde seçilerek Kızılpınar Belediye Başkanı olan, ardından da AK Parti’ye yatay geçiş yapan Faruk Korkmaz’ın yolu yıllar sonra bir kez daha BBP ile kesişti.
 
KORKMAZ ROTASINI BBP’YE ÇEVİRDİ
 
BBP’den seçilmesinin ardından AK Parti saflarına geçerek siyasi yaşamını burada idame ettiren Faruk Korkmaz 2009 seçimlerinde AK Parti’den yeniden seçilerek Kızılpınar Belediye Başkanlığı’na devam etti. Korkmaz, Büyükşehir yasası kapsamında Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanması ile AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı için müracaat etti. Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı için AK Parti’den Aday Adaylığı sürecinde ismi sık sık Büyük Birlik Partisi ile anılan Faruk Korkmaz, siyasi yaşantısında bir kez daha rotasını BBP’ye çevirdi.
 
BBP İLE NİKAH TAZELEDİ
 
AK Parti Genel Merkezi’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nı Ali Ertem olarak açıklamasının ardından Büyük Birlik Partisi, aylardır sürdürdüğü görüşmelere dün gece yarısı 04.00’a kadar devam etti. 9 yıl önce BBP’den ayrılarak AK Parti ile nikah kıyan Korkmaz bu kez de AK Parti ile yollarını ayırdı. Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkanlığı için yeniden BBP ile nikah tazeledi. CHP’den Vahap Akay’ın, MHP’den Koray Önsel’in, AK Parti’den de Ali Ertem’in açıklanmasının ardından BBP’den Faruk Korkmaz’ın açıklanacak olması Metin Dönmez bilmecesi çözümünün ardından Çerkezköy siyasetinde dengeler yeniden  şekilenecek.
 
GENEL BAŞKAN DESTİCİ, TEKİRDAÐ’A GELİYOR
 
AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nın açıklanmasını diğer aday adayları ile birllikte AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda bekleyen Faruk Korkmaz, AK Parti Genel Merkez’in Belediye Başkanı olarak Ali Ertem’i açıklamasının ardından Teşkilat Binası’ndan ayrıldı. Gece Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi ile bir araya gelen Faruk Korkmaz, saat 04.00’a kadar süren toplantı sonucu gün boyu Kızılpınardaki evinde destekcileri ile yaptığı görüşmelerin ardından BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olacağını açıkladı. Akşam saat 20.00’da Erzurumlular Derneği’nde hemşerileri ile bir araya gelecek olan Faruk Korkmaz yol arkadaşlarını ve yol haritasını resmen açıklayacak. Faruk Korkmaz’ın BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı’nın yarın Tekirdağ’a  gelecek olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından kabul edilerek ilan edilmesine ise kesin gözü ile bakılıyor.
 BÜYÜK Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan BBP Genel Başkan Mustafa Destici'nin pazar günü Tekirdağ'a geleceğini kaydederek,Tekirdağ'da Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programa Genel Başkan Mustafa Destici ve Genel Başkan yardımcılarının katılacağını ifade ederek "Programda Tekirdağ'ın ve ilçelerinin adayları belli olacak. Bununla ilgili Çerkezköy'den geniş bir katılımla gitmeyi düşünüyoruz. Faruk korkmazın partilerine katılımından duyduğu memluniyeti "Biz büyük bir milletin büyük bir partisiyiz kapımız AKP'den korkmayan herkese açık olduğu gibi Korkmaza'da açıktır. Partimizin yıllar önce Kızılpınar da Sayın Faruk Korkmazla yakaladığı seçim zaferini bu kez Çerkezköy'de yakalayacağına inancımız tamdır.BBP ye gönül vermiş herkesi yarın ki Genel Başkanımızın katılacağı aday tanıtım toplantımıza katılımlarını bekliyoruz" dedi.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10