Pazarcılar “Aydemir” dedi

Çerkezköy Pazarcılar derneğinin 18 Ocak’ta yapılması planlanan fakat salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen 6’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı Cumartesi günü yapıldı.

Çerkezköy 26.01.2014 13:20:00 0
 Pazarcılar “Aydemir” dedi
ÇOÐUNLUK ARANMAKSIZIN YAPILDI
Saat 13.00’da Pazarcılar  Lokali’nde çoğunluk aranmaksızın yapılan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlığı’na Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, katip üyeliklere de Türkiya Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkan Hayrettin Çetinkaya ve Kadir Gökçe’nin seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Divan Başkanı Ali Bozdağ’ın okuduğu Olağan Genel Kurul Gündem Maddeleri de oybirliği ile kabul edildi.    
 
 
FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Divan Kurulu’na imza yetkisinin verilmesinin ardından mevcut başkan Cemal Korkmaz, 2011-2012-2013 dönemi faaliyet raporunu okudu. Korkmaz, raporda bahsedilecek çok fazla bir şey olmadığını belirterek “Derneğimizin tek gelir kaynağı üye aidatları olduğu için yönetim olarak pek fazla bir şey yapamadık. Aldığımız aidatlar ancak giderlerimizi karşılamaya yetti. Bu nedenle bir şey yapamadım” dedi.  Pazarcılar Derneği Faaliyet Raporu oybirliği ile kabul edildi. Denetim raporunun da okunup oybirliği ile kabul eidlmesinin ardından bilanço gelir ve gider hesaplarının görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi hakkında açıklamalarda bulunan Cemal Korkmaz, “2011 yılı gelirimiz 28 bin TL, 2012 yılı gelirimiz 24 bin TL ve 2013 yılı gelirimiz de 22 bin 700 TL olmak üzere, 3 dönem toplam gelirimiz 74 bin 700 TL olarak gerçekleşmiştir. Gelirlerimizle aynı ölçüde giderlerimiz olmuştur. Başlıca giderlerimiz, güvenlik görevlilerinin ücretleri, temizlik parası, muhasebe, kırtasiye ve muhtelif giderlerdir” bilgisini verdi.
 
 
GÜZEL BİR PAZARYERİ YAPILMALIDIR
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Cemal Korkmaz, 10 yıldır derneğin başkanlığını yürüttüğünü belirterek, “İsterseniz 40 tane odanız olsun. Eğer sizi belediye yönetiyorsa bir şey yapamazsınız. Belediye, bu işten elini çekmelidir. Burayı esnaf işletmelidir. Burası, zabıta görevlilerin gardiyanlık yaptığı bir cezaevi gibidir. Perşembe ve Pazar günleri 10 zabıta geliyor, 4’ü içerde gezerken, 6’sı kapıda oturuyor. Biz bu halde ayakta duramayız. Yeni dönemde Belediye Başkanı burayı esnafa bırakmalıdır. Ben esnaftan aidat alırken, Belediye de işgaliye parası alıyor. Baışımız sıkışınca Belediyenin zabıtasına ihtiyacımız yok. Çerkezköy’e yeni modern bir Pazar yeri kazandırılmalıdır. Kızılpınar ve Veliköy’de de Kapaklı’daki gibi güzel bir Pazar yeri yapılmalıdır” dedi. Pazarcılar Derneği Başkan Adaylarından Kemal Aslan, mevcut başkan Cemal Korkmaz’ın Kapaklı Pazar Yeri’ni kendilerine örnek gösterdiğini ifade ederek “Fakat kendisi pazarcı esnafının sıkıntılarını Çerkezköy Belediye Başkanı’na anlatabilseydi, bugün Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri bu halde olmazdı. Burasının daha güzel olması için destek isteseydi, Belediye Başkanı destek verirdi. Pazarcılar Derneği başkanlığı’na seçilmem halinde, Pazar Yerimizdeki eksiklikleri gidermek için elimden geleni yapacağım” dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. 
 
 
İKİ LİSTE YARIŞTI
Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanlığı için iki aday yarıştı. Bin 400 üyeden 94’ünün oy kullandığı seçimlerde oyların 56’sını alan Cevdet Aydemir, Pazarcılar Derneği’nin yeni başkanı oldu. Diğer aday Kemal Aslan ise 38 oyda kaldı. Cevdet Aydemir Başkanlığı’nda oluşan yeni yönetimde Hasan Terzi, Kasım Korkmaz, İbrahim Soylu, Cumali Çiçek, Hamdi Akem, Bekir Hacıoğlu, Burhanettin Kaleli ve Fehim Furan yer alırken, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Saim İyigür, Salih Sıraca ve Emru Kurt seçildi. 
 
 
SORUNLARI ORTADAN KALDIRIRIZ
Seçim sonrası konuşan Başakan Cevdet Aydemir 2003’te derneğin kurucu başkanlığını yaptığını anımsatarak “Mehmet Uz döneminde ilçemize bu Pazar yerini kazandırdık ve tüm pazarcı esnafımızı dükkan sahibi yaptık. Başkanlık görevini devrettikten sonra dahi dernekten elimi çekmedim. Bugünlere hiçbir arkadaşımı üzmeden geldim” dedi. Aydemir, Pazarcılar Derneği’nin yeni başkanı olarak en kısa sürede Çerkezköy Belediye Başkanı’nı ziyaret edeceğini belirterek “Belediye Başkanımızdan, Pazar yerimizin eskiyen çatısında yenileme çalışması yapması için destek isteyeceğim. Ayrıca işbortacılar dışarda cirit atıyor. İşbortacılar döneminin sona ermesini istiyoruz” dedi. Aydemir, Çerkezköy Belediyesi zabıtaları dernekle birlikte hareket ederse işportacı sorunun ortadan kaldıracaklarını söyledi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10