Süt sığırcılığı kursu açıldı

Malkara Halk Eğitimi Merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün iş birliği ile vatandaşlara yönelik olarak Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursu açıldı.

Malkara 29.01.2014 16:04:00 0
 Süt sığırcılığı kursu açıldı
Çerkezköy Haber – Malkara Halk Eğitimi Merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün iş birliği ile vatandaşlara yönelik olarak Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursu açıldı.
 
21 ŞUBAT’TA SONA ERECEK
Önceki gün Mestanlar köyünde açılan ve 48 kişinin katılımıyla başlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Hülya Eker ve Neslihan Çelikli’nin vereceği Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursu 80 saat sürecek ve 21 Şubat’ta sona erecek. Mestanlar köyünde Veteriner Hekim Hülya Eker ve Neslihan Çelikli, kursa katılan 48 vatandaşı, yem bitkisi yetiştirme, süt sığır çiftliklerinin planlanması, süt sığırcılığında mekanizasyon, süt sığırlarının beslenmesi, sürü yönetimi, sağlıklı süt üretimi ve hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgilendirdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Ayhan DA, kursun talep alınan diğer köylerde de verilebileceğini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli olan Veteriner Hekimlerin yaptıkları çalımalar doğrultusunda Mestanlar köyünde talep olduğu için ilk kursu orada açma kararı aldıklarını söyledi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10