Korkmaz muhtarlığa adaylığını açıkladı

Çerkezköy’de 15 yıldır esnaflık yapan iki çocuk annesi Hatice Korkmaz, Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı’na adaylığını açıkladı.

Çerkezköy 2.02.2014 12:40:00 0
 Korkmaz muhtarlığa adaylığını açıkladı
YENİDEN ADAY
Yıllar önce İsmet Paşa Mahalle Muhtarlığı’na aday olarak Trakya’nın ilk kadın muhtar adayı olma ünvanını aldığını belirten Hatice Korkmaz, seçimleri çok az bir oy farkıyla ikinci tamamladığını anımsattı. Korkmaz, 30 Mart yerel seçimlerinde 4’üncü kez muhtarlığa adaylığını açıkladı.
 
KADININ ELİNİN DEÐDİÐİ HER YER GÜZELDİR
Kadının anne olabileceğini, eş olabileceğini, yar olabileceğini, yoldaş olabileceğini, bunların yanında muhtar da olabileceğini belirten Korkmaz “Kadının elinin değdiği her yer güzeldir. Bu zamana kadar, ilçemizde muhtara giden kadınlarımız, muhtarın erkek olması nedeniyle hiçbir sorunlarını rahatça anlatamadı. Bu nedenle dertlerine deva bulamadılar. Muhtarlığa bu nedenle genelde erkekler gider. Halbuki hayatın yükünü çeken kadınlardır. Kadın bir muhtar, ailelerin sorunlarının çözümünde önemli bir rol üstlenebilir” diye konuştu.
 
DEÐİŞİM MAHALLELERDE BAŞLAMALI
Korkmaz, uzun yıllardır muhtarlık yapanların, icraatlarının ortada olduğunu ifade ederek “Günümüzde siyasi partiler bile değişip yok olurken, muhtarlar ise ancak mevcut muhtar ölünce değişiyor. Halbuki değişim mahallelerde başlamalıdır. Mahallelerde başlayan değişim, şehirde ve sonunda da ülkede kendini hissettirir. Bir kadının muhtar seçilmesinin ardından insanların muhtarlığa bakış açısı değişecektir” dedi. Çerkezköy genelindeki muhtarlıklarda en büyük sorunun, yardımların asıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamaması olduğunu dile getiren Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Hatice Korkmaz, muhtar kadın olursa, ailesinin geçimine katkı sağlamak isteyen kadınların istihdama kazandırılması adına daha sağlıklı çalışmalar yapılabileceğini söyledi.
 
KADINLAR SORUNLARINI DAHA RAHAT İFADE EDEBİLİR
Kadınların, bayan bir muhtara sıkıntılarını çok daha rahat ifade edebileceğini söyleyen Korkmaz “Bu nedenle GOP Mahalle Muhtarlığı’na aday oldum” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10