Sığınma evindeki iddialar meclis gündeminde

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sığınmaevinde korunmaya ve barınmaya muhtaç kadınların, yetkililer tarafından tehdit edildiği, şantaja maruz kaldığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan CHP PM

11.02.2014 10:30:00 0
 Sığınma evindeki iddialar meclis gündeminde
TİTİZLİKLE ARAŞTIRILMALI
Yüceer, “Cinsel taciz, tehdit ve şantajlarla tüyler ürperten skandalların her gün bir yenisini duyuyoruz. Fethiye Kadın Sığınma Evi'nde, mağdur kadınların anlattıkları tüylerimizi ürpertiyor. Ancak, her nedense Bakanlık bu iddiaları duymuyor, görmüyor, bilmiyor. Devlet kendi denetimi- emaneti altındaki yerlerde bile kadınları, koruyamıyor. Şiddetten kaçan, çaresiz kadınlar gidecek başka bir yerleri olmadığı için sığınmaevini tercih ediyor. Ancak, sığınmaevinde de bu insanlık dışı muameleyle karşılaşıyorlar. Bir an önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iddiaları titizlikle araştırılmalı ve sorumluların hesap vermesi sağlanmalıdır” dedi.
 
SESİNİ ÇIKARTANI ATARIZ
Devletin kadınlar için ödediği aylık 400 TL’nin idare tarafından yalnızca 120 TL’sinin verildiği iddialarının da vahim olduğunu dile getiren Yüceer, uygulamalardan rahatsız olan kadınların “sesinizi çıkarırsanız buradan atılırsınız” tehditleriyle baş başa bırakıldığını da kaydetti. 
 
BAKAN İSLAM’A SORDU
Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle “Muğla’nın Fethiye ilçesindeki söz konusu iddialar ile ilgili Bakanlığınız tarafından bir inceleme başlatılmış mıdır? Fethiye Sığınmaevi ile daha önce de Bakanlığınıza ulaşan bu yönde bir şikayet var mıdır?  Sığınmaevi yetkilileri hakkında soruşturma açılmış mıdır? Tehdit ve şantajlardan bunaldıkları için sığınmaevini terk etmek zorunda kalan kadınlar için Bakanlığınız ne gibi önlemler almıştır? Fethiye Kaymakamlığı’na mağdur kadınların sığınmaevindeki tehdit, şantaj ve cinsel taciz ile ilgili mektup yazdığı iddiası doğru mudur? Doğruysa; Kaymakamlık, soruşturma başlatmış mıdır? Başlatmadıysa, gerekçesi nedir? Devletin kadınlar için ödediği aylık 400 TL’nin idare tarafından yalnızca 120 TL’sinin verildiği iddiaları doğru mudur?  Yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere sığınmaevi hizmete girdiğinden bu yana kaç kadın kendi isteği ile ayrılmıştır? Sığınmaevi yönetiminin kadınlara boş kağıt imzalatmasının gerekçesi nedir? Sığınmaevindeki diğer kadınların ise can güvenlikleri olmaması nedeniyle tehdit ve baskılara boyun eğmek zorunda kaldığı kaydedilmektedir. Söz konusu durum ile ilgili herhangi bir önlem alınmış mıdır? Yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere son 2 yılda mağduriyet sonucu sığınmaevlerine başvuruda bulunan kaç kadına istihdam olanağı sağlanmıştır? Kapasite yetersizliği nedeniyle kaç kadın, sığınmaevinden geri çevrilmiştir?” sorularını sordu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
      

0282 726 91 91
0282 747 65 10