Erol "Yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 25. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, "25

Çerkezköy 20.02.2014 09:55:00 0
Erol

BİNLERCE KIZIMIZIN HAYATINDA YENİ KAPILAR AÇILDI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bundan 25 yıl önce, 21 Şubat 1989’da kurulduğunu belirten erol “ÇYDD ailesi 25. yıla erişmenin mutluluğunu yaşarken başarılarla örülü onurlu bir geçmişi de geleceğe taşıyor. Devrimlerin, Cumhuriyetin değerlerinin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, kadın-erkek eşitliğinin, insan onuruna saygının hâkim olacağı bir Türkiye için bir araya geldik. Bir ortak paydadan hareket ederek, gönül birliği içinde, umutla ve heyecanla yaptığımız başlangıç, olumlu sonuçlar verdi. Binlerce gencimize verdiğimiz eğitim desteği, onların yaşamında derin izler bıraktı, onlarda sıcak duyguların yerleşmesini sağladı. Binlerce kızımızın hayatında açtığımız yeni kapılar, onları eğitimli meslek sahibi kadınlar olarak topluma kazandırdı” dedi.

 

BURS SAYISI 120 BİNİ GEÇTİ

Orta öğretim ve üniversiteli gençlere verdikleri burs sayısının 120 bini geçtiğini söyleyen Erol “Yaptırdığımız kız öğrenci yurtları, okullar, anasınıfları, kütüphaneleri devlete devrettik. Onurlu geçmişimizin kaynağı; toplumda uyandırdığımız güven ve saygıdır. Yaptığımız işin üstün kalitesidir. Her bir gönüllümüzün örnek kişiler olarak gençlerimize Atatürk sevgisini, toplumsal sorumluluğu, dürüstlüğü, alçakgönüllülüğü, paylaşmayı ve dayanışmayı hissettirmiş olmasıdır” dedi.

 

 ÇALIŞANLARIN VE BAĞIŞÇILARIN ROLÜ BÜYÜK

ÇYDD’nin yükselişinde, sağlam temellerle kurulmuş olmasının yanında, yönetimlerin, çalışanların, bağışçıların ve medyanın emeklerinin rolünün büyük olduğunu ifade eden Erol “ÇYDD adı, bilgi birikimini güçlü azim ve iradesi ile birleştirmeyi bilen kişiliğiyle Türkan Saylan’la özdeşleşmiştir. Sevgili Türkan Saylan bunu, “Daha yapılacak çok işimiz var.” sloganı ile gecesini gündüzüne katarak, aklı ile yüreğinin sesini birleştirerek başardı. ÇYDD’yi siyasi amaçla yok etmek isteyenler, 18 Mayıs 2009’dan sonra karşılarında buldukları yeni yönetimle, baskılara rağmen en az iki kat büyüdüğünü gördüler. ÇYDD’ye her saldırı, Türkan Saylan’a her iftira yeni desteklerin kapısını açtı” diye konuştu. Erol, 102 şubesi, 14 bin üyesi, onlarca projesi, binlerce destekçisi ile 25. kuruluş yılını kutlayan ÇYDD’nin, yolculuğunu kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10