Entegre Kıyı Alan Yönetimi Projesi'ne destek

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Akdeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği programı kapsamında uygulanan Akdeniz Havzasında sürdürülebilir ve uyumlu işbirliği ağları kurmayı amaçlayan â€

Bölgede Gündem 27.02.2014 10:22:00 0
Entegre Kıyı Alan Yönetimi Projesi

 TEKNİK ZİYARET YAPILDI

Yunanistan, İsrail, Malta, İspanya, İtalya ve Türkiye gibi Akdeniz Kıyısında yer alan birçok ülkenin ‘’Kıyı Alan Yönetimi’’ konusunda mevzuat ve işleyiş konularını paylaştığı program 18 Şubat tarihinde Yunanistan’ın Dedeağaç şehrinde başlayarak önceki gün Edirne’nin Enez ilçesine yapılan teknik ziyaretle son buldu.  İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Prof. Dr. Fatma Ünsal tarafından Türkiye ayağı izlemi yürütülen proje kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi ve Trakyakent Belediyeler Birliği Türkiye’de Entegre Kıyı Alan Yönetimi konulu sunumlar gerçekleştirdi.

 

 KIYI ALAN YÖNETİMİ KONUSUNDA DA VARLIK GÖSTERECEĞİZ

Kıyı Alan Yönetimiyle ilgili imzalanmış birçok protokol bulunmasına rağmen, Akdeniz kıyılarında bozulmaların olması ve bu bölgelerde kalkınma, altyapı, kirlilik gibi devam eden sorunların bu bölgelerdeki devletlerin karşılıklı sorumluluk anlayışıyla, birbirleriyle örtüşen kanun maddelerinin bölgesel ve uluslararası uygulamalarıyla çözüme ulaşabilecekleri ve sınır ötesi işbirliklerinin arttırılarak paydaşlar tarafından benimsenmesi gibi konuları kapsayan bir sunum öncesi Mimar Sinan Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Bölge Planlama Bölümü uzmanlarıyla bir çalışma gerçekleştiren Birlik Müdürü Sinan Çetiz "Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT olarak Entegre Kıyı Alan Yönetimi konusunda bu projeye destek veriyoruz. Tekirdağ artık büyükşehirdir. Trakyakent ise merkezi büyükşehirde bulunan bir Birliktir. Trakyakent bundan sonra Sınırötesi işbirlikleri, AB, Avrupa Parlementosu, Akdeniz ve dünya ilişkileri konusunda varlık gösterecektir ve vizyona bu konuları almak kaçınılmazdır. Birçok politikanın koordinasyonunda yaşanan zorluklar, yasal, idari ve kültürel sistemlerle sosyo-ekonomik yapıların büyük çeşitliliği arasında ortak yönetim konusunda yaşanan yetersizlikler ne yazık ki Kıyı Alan Yönetimi konusunda da yaşanmaktadır. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu proje ile bu gibi nedenlerin etkisi en aza indirilmeye çalışılarak kıyı bölgelerinin entegrasyonu politikalarının tamamlanması amaçlanmaktadır. Bu ise geniş bir sosyo-ekonomik ve mekansal politikaların tanımlanması ve benimsenmesiyle mümkündür" dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10