"Trakya Bağ Rotası Projesi" Sergisi ziyarete açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gastronomi destinasyonu olarak dikkat çekmek için oluşturulan "Trakya Bağ Rotası Sergisi" önceki gün Karaköy Mimarlar Odası'nda gerçekleştirilen l

28.02.2014 13:34:00 0

9 MART’A KADAR DEVAM EDECEK

Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik üretici tarafından desteklenen “Trakya Bağ Rotası Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sergi, 9 Mart tarihine kadar devam edecek. Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından hazırlanarak 2013 yılında Trakya Kalkınma Ajansına sunulan “Trakya Bağ Rotası Projesi” lansman gecesinde konuşan Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çebi “2013’te hayata geçirdiğimiz Trakya Bağ Rotası Projesi’nin genel amacı; Trakya Bölgesi genelinde; Tekirdağ, Şarköy, Kırklareli ve Gelibolu Bölgeleri bağ rotalarının belirlenerek, sahip olunan turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, bölgeyi ziyaret eden yerli - yabancı turist sayısının artırılması sonucu bölgede turizm sektörünün gelişimine, çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik temellerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sağlamaktır. Bu proje ile ülkemizde ilk kez üreticilerin bir araya gelerek eno ve gastronomi turizmi ve bölgesel marka yaratmak konusunda önemli bir tanıtım projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz” dedi.

 

 

 

 

TRAKYA’NIN BAĞLARI İSTANBUL’DA

Serginin küratörü Burçak Madran da “Projeyi ve projeye konu olan bölgeyi daha iyi tanıtabilmek için Trakya’nın Bağ Rotalarını insanların ayağına götürmek ve onlarda bu yollarda gezmenin keyfine dair bir iz bırakmak istedik. Bölgede var olan dört rotayı bir harita üzerinde işaretlediğimiz sergide, bu dört rotada bölgeyi ziyaret etmek isteyenleri nasıl sürprizlerin, doğal güzelliklerin, kültürel aktivitelerin beklediğini anlatıyoruz” dedi.

 

“TRAKYA BAĞ ROTASI PROJESİ” NEDİR?

Proje 2013 yılında Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren, kendi bağlarında turizm faaliyeti gerçekleştiren 12 butik üreticinin katılımıyla hazırlandı. Sektörel ve sektörler arası işbirliklerini geliştirecek önemli bir faaliyet olan  “Trakya Bağ Rotası Projesi”, işbirliklerinin gerçekleştirilmesine ve bir Trakya Şarap Platformu oluşturulmasına önayak oldu.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10