Öğrencilerden gururlandıran başarı

İlaç Üretim Prosesinde Kullanılan Enstrümantal Analiz Cihazlarının Uygulamalı Eğitimi Projesi ilgili yapılan toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Veliköy Çok Programlı Lisesiâ€??

Çerkezköy 3.03.2014 14:24:00 0
Öğrencilerden gururlandıran başarı

ÖĞRENCİLER STOCKHOLM’E GÖNDERİLECEK

Bu projenin Tekirdağ’dan kabul edilen tek proje olduğunu vurgulayan Kaymakam Kubilay “Veliköy Çok Programlı Lisesinden 20 öğrenci ve 3 öğretmen bu proje kapsamında  2 Mart -22 Mart arası Stockholm’a  göndereceğiz. Yaklaşık 280 bin TL bir bütçeye sahip projede öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılacağını ,iş deneyimi kazanacaklarını ,yabancı  dil becerilerinin gelişeceğini ve meslekleri ile ilgili yeni teknolojilerle tanışacaklarını umuyorum” dedi.

 

İLAÇ FABRİKALARINDA EĞİTİM ALDILAR

Öğrencilere proje öncesi eğitiminin Pharmactiveve Bilim İlaç Fabrikalarında kimya mühendisleri tarafından verildiğinin söyleyen Kubilay “Proje Öncesi Eğitim hususunda büyük katkıları olan Pharmactiveve Bilim İlaç Firmalarına teşekkür ediyorum” dedi. Kubilay, ilçemizde en hızlı büyüyen sektörlerden birinin de ilaç sektörü olduğuna dikkat çekerek “İlaç sektörü çok hızlı büyüyen bir sektör. Bu sektörün böyle başarılı projeler ihtiyacı var” dedi.

 

DİĞER OKULLARA DA ÖRNEK OLSUN

Bu çalışmanın diğer okullara da örnek bir çalışma olmasını temenni eden Kubilay “Bu okulumuzda gelişmiş bir ilaç laboratuvarının kurulması hususunda çalışmalarımız var. Bu konu ile ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ile bizzat görüştüm. Temaslarımız devam ediyor. Projede emeği geçen tüm idareci öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum” diyerek öğrencilere bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

      

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10