'Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Yazma' eğitimi verildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerine yönelik olarak gerçekleştirdiği eğitimler kapsamında, Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi A.Ş Direktörü Fatih Yaldız tarafından, 'Proje DöngÃ

Çorlu 13.03.2014 13:54:00 0

10-11-12 Mart tarihleri arasında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimde, proje finansmanları hibe mekanizması, proje döngüsü ve AB projesi konularında bilgiler verildi.

 

HİBE BAŞVURU KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİDİR

Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi A.Ş Direktörü Fatih Yaldız, "Hibe programı başvuru koşullarında başvuru sahibinin uygunluğu, ortaklar ve ortakların uygunluğu, projelerin uygunluğu ve maliyetlerin uygunluğu son derece önemlidir" dedi. Proje Döngüsü Yönetimi konusunda açıklamada bulunan Fatih Yaldız, "Bir projenin fikir olarak doğuşundan hazırlanması, analizi, onaylanması, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesine kadar geçen sürece 'proje döngüsü' denir. Proje döngüsü ise yapılan tüm faaliyetleri kapsamaktadır" dedi.

 

PROJE KURGUSU İKİ AŞAMALIDIR

Fatih Yıldız; "Proje kurgusunun aşamaları ikiye ayrılır. Bu aşamalar analiz ve planlamadır. Analiz aşamasında mevcut bir problemin, ondan etkilenen paydaşlarla analizi sonucunda ortaya bir proje kurgusu konulmasıdır. Planlama aşamasında ise proje kurgusunun tüm unsurlarıyla birlikte düşünülerek standart mantıksal çerçeve hazırlanmasıdır" açıklamasında bulundu.

 

SEÇİLEN YÖNTEMLERDE MALİYET İYİ HESAPLANMALIDIR

Faaliyetlerin gerçekleşmesinde başvurulacak yöntemlerden bahseden Fatih Yaldız, Önerilen faaliyetlerin hangi yöntemler kullanılarak gerçekleştirileceği, projeyi ilginç ve etkin kılabilir. Yöntemlerin elde edilmek istenen sonuçlara ulaşmak için izlenen yollar olduğu unutulmamalı, seçilen yöntemlerin proje üzerindeki etkililiği ve maliyeti göz önünde bulundurulmalıdır" dedi. Eğitmen Fatih Yaldız, " Bütçe formatına kesinlikle sadık kalınmalıdır. Formların tamamı doldurulmalıdır. Piyasa araştırması yapılmalı, maliyet etkin ve gerçekçi bütçe hazırlanmalıdır. Fayda - maliyet analizi gözetilmeli, Faaliyetten elde edilecek sonuç ile bu faaliyetin maliyeti kıyaslanmalıdır. Faaliyetlerden yola çıkılarak hazırlanmalıdır. Mantıksal çerçeve matrisinde yer alan ana faaliyet gruplarının detaylandırıldığı faaliyet planı hazırlanmadan yapılacak bütçenin doğru olması olasılığı neredeyse yoktur" dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10