Ertem: kazanma şansları yok

3.dönem Çerkezköy Belediye Başkanlığına aday olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, önceki akşam saat 21.00'da Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile

Çerkezköy 14.03.2014 18:10:00 0
Ertem: kazanma şansları yok

SAMSUNLU'LARLA BİR ARAYA GELDİ

Dernekte düzenlenen toplantıya Ertem’in yanı sıra AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili İbrahim Ünsal, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri ile çok sayıda Samsunlu katıldı. Dernek Başkan vekili İbrahim Ünsal programda yaptığı konuşmada, derneğe bütün partilerin geldiğini ve projelerini anlattığını ifade ederek “Başkanımız da projelerini ve ekibini tanıtacaktır. Önümüzdeki beş yılda neler yapacaklarını ve nasıl projeler ortaya koyacaklarını bizi nasıl ikna edeceklerini anlatacaklar” Görmek istediğimiz meclis üyeleri maalesef burada yoklar” dedi.

 

 

 

 

İNSANLARI SİYASİ RANT OLARAK GÖRMEDİM

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da seçimlere kısa bir süre kaldığını ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Bahar, cadde, sokak ve ev ziyaretlerinde belediye ile ilgili herhangi bir şikayet almadıklarını ifade etti. Ziyarette AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları da kendilerini tanıttı. Derneğin buraya gelmesinde kendisinin katkılarını kimsenin inkar edemeyeceğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Sonuçta biz hepimiz Çerkezköylüyüz. Bugüne kadar Ali Ertem’in kapısına gelmiş yada sokakta karşılaşmış bundan rahatsız olan, gocunan, kötülük olan birisi varsa çıksın söylesin. İnsan olarak kul hakkı ile öbür tarafa gitmek istemem. Asla arkadaşlık ilişkilerini siyasete buluşturmadım. Bugüne kadar hizmet görevinde Alevi, Sünni, Çerkezi ve 81 vilayet insanı benim gözümde eşitti ve onlara da aynı şekilde davrandım. İnsanları siyasi rant olarak görmedim” diye konuştu.

 

SİYASİ HESAP YAPANLARA FIRSAT VERMEDİM

Ertem, 10 yıllık görev süresi içinde vicdanen hiç yanlış yapmadığını ifade ederek “Siyaset fesatlığı içinde koşmadığım için siyasi hesapları yapanlara da fırsat vermedim. Başbakanım görev verdiği için buradayım. Genel Başkanımız da takdirini benden yana kullandı. O süreçten sonra ne sıkıntı çektiğimi bir ben bir de Allah biliyor. Siyaseti kimse kendi emellerine alet etmesin.  Ben gece gündüz çalışıyorum. Çünkü ben bu parti bir oy daha alsın diye koşturuyorum. Ben bu işi Ali Ertem, meclis üyeleri ve aday adayları için yapmıyorum” dedi. Bugüne kadar siyaset adamı değil dava adamı olduğunu dile getiren Ertem “Ben dava adamı Recep Tayyip Erdoğan’a inanmışım. Özellikle önderimin yolundan sapmam. Önderimin gittiği o yolda da birileri meclis üyeleri olacakmış da onları da tanımam. Ali Ertem belediye başkanlığına mal olsa da, ölene kadar Tayip Erdoğan’ın arkasındadır. Birileri çıkıp kişisel menfaatlerini parti menfaatleri üzerinde görüyorsa o tür insanlara bizim partimizde yer yoktur. Ben on yıldır yaptığım ve yapmadığım hizmetlerin hesabını yukarıda Allah’a vereceğim” dedi.

 

SEÇİMİ KAZANACAĞIMA SÖZ VERDİM

Çerkezköy’de seçimi kazanacağına dair söz verdiğini söyleyen Ali Ertem “Çerkezköy ve Tekirdağ’da kırmızı haritanın turuncu harita olmasını sağlayacağız. Birisi bana çıkıp bana senden daha iyisini yaparım desin. Burası bir Samsun değil. Samsunda liste yapmak kolay. Her ilçeden bir aday çıkarırsınız sorun ortadan kalkar. Çerkezköy’de Balkanlıları da içine aldığımızda 82 vilayetten insan var. Bırak sıra yapmayı Samsunlu bir aday yazıyorum vatandaş kalkıp neden o ilçeden yazmıyorsunuz diyor. Ali Ertem olarak sizi iyi temsil edemiyor muyum? Benim kapım hepinize açık. Derneğin en büyük destekçisi benim” dedi.

 

İDDİALI KONUŞTU

Ertem, seçimde hiçbir tereddüt içinde olmadıklarını ifade ederek “Bizim için Tekirdağ Büyükşehir önemlidir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini kazanamazsak yetim kalırız. AK Parti bayrağını Büyükşehir’de de dalgalandırmamız lazım. Çerkezköy’de ise seçimi AK Parti kazanmıştır. Diğer partilerin kazanma şansı yüzde 0’dır. 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 41, CHP yüzde 28, MHP yüzde 14 ve BBP ise yüzde 8 oy alacak. Seçimden sonra bunu bana hatırlatın. Biz Tekirdağ’da CHP ile yarışıyoruz. Samsunlu kardeşlerimizin bu seçimde sağduyulu olacaklarını düşünüyorum. Sağ partiye oy verenlere saygı duyuyorum. Ama diğer sağ partiye verecekleri oylar Tekirdağ’da kaybettiğimiz zaman CHP’ye oy vermiş gibi olacak. Bu kardeşlerimizin hiçbiri de bunu istemez” diye konuştu.

 

NÜFUS 10 YILDA 2.5 KAT ARTTI

İlk kez bu kadar kalabalık bir dernekte toplantı yaptığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Belediye başkanlığı dönemimde hizmet yapmadığımız bir şey yok. Çamur içinde yürüdüğünüz zamanları unutmayı. Hizmeti doğru algılamak önemlidir. Ali Ertem dört dörtlük bir iş yaptı diye birşey demedi. Çerkezköy’ün nüfusu on yılda 2.5 kaç arttı. Çerkezköy 40 bin nüfusta kalmış olsaydı bu dönemde yapmış olduğum projelerin hiçbirine gerek kalmayacaktı. Ama bu projelerin hiçbirin yapacağım demedim. En önemli sorular olan ulaşım, alt yapı, üst yapı sorunlarını bitirdik” dedi.

 

EN UCUZ SUYU BİZ VERİYORUZ

Vaatlerinin yüzde 90’ını yaptığını söyleyen Ertem “Beni bunlarla yargılayacaksınız. Trakya’da alt yapı ve üst yapıyı çözen tek belediyeyiz. Çerkezköy’ü örnek göstereceğimiz bir merkez yok. Çerkezköy’de yaptığımız hizmetlerden vatandaşımızdan bir kuruş talep etmedik. Bütün her yerde katılım payı alınıyor. Çerkezköy Belediyesi’nin yatırımları hizmetleri zam yaparak mı sağlıyor diyebilirsiniz.  Gelirlerimiz arasında su geliyor. Ama suyu 1.90 liradan veriyoruz. Çorlu’da 2.75, Kapaklı’da 2.5, Silivri’de ise 3.5 liradır. Kısaca en ucuz suyu biz veriyoruz” dedi.

 

TRAKYA’NIN EN MODERN TESİSİ OLACAK

Yeni terminalin de T1 belgesi ile ilgili sorunlar olduğunu söyleyen Ertem “Bunun için bazı şartlar gerekiyor. Karayollarından celp istediler. Bunun içinde sıkıntı oluştu ve çalışmalar yapılıyor. Celp tamamlandığı zaman terminal açılacak. Terminal Trakya’nın en modern tesisi olacak” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Kapaklı ve Çerkezköy’e geleceğini belirterek “Bu akşam Bakanımız Kapaklı’ya gelecek. Pazar günü ise parti olarak bakanımızın da katılacağız programda bir araya geleceğiz. Saat 10.00’da başlayacak programa herkes katılabilir” dedi.

 

STADYUM İÇİN DESTEK İSTEYECEK

Stadyum yapılması için Bakan Kılıç’tan destek isteyeceğini dile getiren Ertem “Bütün şehir stadları bakanlığın yardımları ile yapılır. Kolay iş değil. Pazar günü saat 15.00’de Kızılpınar’da ise Fatih Sultan Mehmet Parkında Yusuf Harputlu konseri var. 19 Mart tarihinde ise Başbakanımız Tekirdağ’a geliyor. Cumartesi akşamı ise kadınlar günü dolayısıyla konserimiz olacaktı. Hava şartlarından dolayı bu hafta düzenleyeceğiz. Kapalı Otoparkta düzenlenecek konserde Ferhat Göçer sahne alacak” dedi. Ertem konuşmasının ardından Samsunluları dinledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10