Engellilere ulaşım engeli

Yaşamını tekerlekli sandalye yardımıyla sürdüren engelli vatandaşlar trafikte zaman zaman sıkıntılar yaşıyor.

Çerkezköy 9.04.2014 16:42:00 0
Engellilere ulaşım engeli

“ENGELLİYİ ALMADAN YOLUNA DEVAM ETTİ”

Engelli Nursena Kuru önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinin Tiyatro ekibi çalışmasına katılmak için Doğuş Yapı Kooperatifi Feyzullah Toprak Konutları F Blok’taki evinden çıkarak saat 18.15’te evinin önünden derneğe gitmek için şehir içi yolcu taşımacılığı yapan mavi minibüse binmek istedi. Engelli babası Recep Kuru, Mavi Minibüs şoförünün “Şimdi rampayı açamam” diyerek engelliyi almadan yoluna devam ettiğini iddia etti. Recep Kuru, Çerkezköy Kaymakamlığı’na dilekçe vererek durumu bildirdiğini belirtti.

“İNSANLIĞA YAKIŞMAYAN BİR DAVRANIŞ”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Torba Yasasıyla yürürlüğe giren kanunla yüzde 70 oranında engeli bulunan engellilerin refakatcılarıyla birlikte tüm ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmasının sağlandığını ve Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından da engelli kartı verildiğini ifade ederek “Önceki gün ilçemizde yaşanan olay bizleri fazlasıyla üzdü. Yoldan alınmayan derneğimiz üyesi Nursena Kuru’nun karşılaştığı bu durum engellilerimizin ilçemizde karşılaştığı bu durumun ikincisi oluyor. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir Mavi Minibüs şoförünün engellimize rampayı açamam diyerek onu almaması hem çok üzücü bir durum hem de insanlığa yakışmayan bir davranış” dedi.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜNÜ KINADI

Böyle durumların, engellilerin psikolojilerini bozduğunu ve hayata küstürdüğünü ifade eden Çetinkaya “ Bizim amacımız onların hayata tutunmalarını sağlamak. Herkes bir engelli adayıdır. Engellilerimize her konuda sahip çıkılmalı onların yaşamları kolaylaştırılmalıdır. Halkımızın her kesiminden engellilerimize gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” dedi. Dernek üyesi Nursena Kuru’yu minibüsüne almayan şoförü de kınayan Çetinkaya bu konuda hem Mavi Minibüs Kooperatifi yönetiminin hem de yetkililerin gereğini yapmasını istedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10