Halk desteği olmadan başarı olmaz

Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsüne dönüştürülen Kapaklı, bu yıl ilk kez Polis Haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Kapaklı 10.04.2014 20:36:00 0
Halk desteği olmadan başarı olmaz

MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümü Kapaklı’da da törenle kutlandı. Saat 10.00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamayı, halkın can ve mal güvenliğini sağlamayı, yardıma muhtaç insanlara yardımı ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehditlere karşı canı pahasına mücadele eden Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Cumhuriyetin en köklü kurumlarından biri olan Emniyet Teşkilatının insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir şekilde görevini yerine getirdiğini söyleyen Yırtar, polis teşkilatının, halk ile devlet arasında köprü kurarak, devletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıktığını ifade etti. Ülkenin tüm değerlerini gelecek nesillere şerefle taşımanın da en önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Yırtar, “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak huzur ortamının tesisi ve devlet-millet kaynaşmasının sağlanması yolunda yapılan çalışmalar kararlılıkla devam edecek. Suçların giderek arttığı, suç işleme şekli ve tekniklerinin geliştiği günümüzde polisin halk desteği olmadan başarılı olabileceğini düşünmek hayalperestliktir” dedi.

HER VATANDAŞIMIZ İÇİN AYRI HASSASİYET GÖSTERİYORUZ

Kapaklı Emniyet Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaların halkın desteği sayesinde devam ettiğini söyleyen Yırtar, en büyük temennilerinin de kadirşinas halkın desteğinin artması olduğunu belirtti. Yırtar, Kapaklı halkına güvende olduklarını ve devletin tüm kurumlarıyla yanlarında olduğunu hissettirmek gerektiğini ifade ederek “Birçok resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu ile işbirliği halindeyiz. Her bir vatandaşımız için ayrı hassasiyet gösterdiğimizin bilinmesini isterim. Bu kapsamda görevini canı pahasına yerine getirmeye çalışan meslek onurunu herşeyin üstünde tutan bir kadro ile çalışmanın haklı gurunu yaşamaktayım” dedi. Yırtar, yasalara saygılı, Atatürk ilke ve inklaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, temelinde vatan ve millet sevgisi olan bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

KOKTEYLLE DEVAM ETTİ

Konuşmanın ardından program AK Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in tebrik mesajlarının okunması ile devam etti. Çelenk programının ardından Kapaklı Polis Merkezi Amirliği bahçesinde kokteyl düzenlendi. Pera Villa Pastaneleri tarafından Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümüne özel hazırlanan pastayı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar kesti. Kapaklı Gazi İlkokulu Anaokulu öğrencileri de kokteylde polis abilerini ve polis ablalarını yalnız bırakmadı. Sevimli Arılar Sınıfı, Kırmızı Balıklar Sınıfı ve Yıldızlar Sınıfı öğrencileri, kendi yaptıkları resimleri polis memurlarına hediye etti. Saat 13.00’da da Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, tebrikleri kabul etti.

İLK PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıldönümü Kutlamalarına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Güner Sazak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyide Yılmaz, İlçe Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Yavaş, Emniyet Amiri Fatih Bölükbaşı, Asayiş Büro Amiri Yunus Kara, Kapaklı Polis Merkezi Amiri Necmi Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü polis memurları katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10