"Hz. Resulullah bir numune olarak görülmelidir"

14-20 Nisan 'Kutlu Doğum Haftası' kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili bilgi veren Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, "Bu yılki 'Kutlu Doğum Haftası' ana teması Hz. Resululla

Tekirdağ 11.04.2014 16:46:00 0

ÖNCELERİ BİR AY KUTLANIRDI

Gürlen, ‘Kutlu Doğum Haftası’ kutlamalarının önemine dikkat çekerek “Sadece günümüzde değil daha önceleri de kutlanmaktadır. Önceleri bir aya yayılan ‘Kutlu Doğum’ programları günümüzde bir hafta olarak kutlanmaktadır. Hz. Peygamberimizin doğumunu simgeleyen ‘Kutlu Doğum’ kapsamında mevlütler okutulup Hz. Resulullah her evde her camide anılır ve İslam alemindeki yeri anlatılır” dedi.

ANA TEMA İSLAM’DA SAMİMİYET

1994’ten beri ‘Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının belirli bir konu belirlenerek anlatıldığını söyleyen Gürlen, “Bu yıl ana temamız İslam aleminde yaşanan sorunlar, savaşlar, karışıklar dolayısıyla Hz. Resulullah ve İslam'da samimiyet olarak belirlenmiştir. İslam birbirine giren bir toplum olmamalıdır. Dinimizce bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir. Bu yıl Kutlu Doğum Haftasında Hz. Resulullah’ı anlatarak, İslam’da samimiyeti anlatarak fazla gösterişli kutlamalar yapmadan kutlayacağız. Programların konser havasında olması kabul edilemez. Kutlamalarımızı dinimizin vecibelerine uygun şekilde yapmalıyız. ‘Kutlu Doğum Haftası’nda Hz Resulullah örnek alınmalı adeta o bir numune olarak görülmelidir" dedi.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10