Mısır kararına kefenli protesto

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı öncülüğünde Merkez Osmanlı Camii önünde toplanan bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti

Çerkezköy 11.04.2014 17:02:00 0
Mısır kararına kefenli protesto

DÜNYA DUYARSIZ KALDI

Ellerinde çeşitli dövizler bulunan gruptakiler, Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine sloganlar atarak, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için dua etti. AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral, Mısır’daki bu zulme dur denilmesi gerektiğini ifade ederek “Müslümanları dünya üzerinden silmek istiyorlar. Biz bunun olmasını engellemek için bu direnişe destek veriyoruz. Bu insanlık ayıbına dünya duyarsız kaldı. Sadece Türkiye ve birkaç ülke Müslüman alemine sahip çıkıyor” dedi.

DİRENİŞE DEVAM

Bazı partiler ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik yapılanmalarının da destek verdiği protesto eyleminde konuşan Meral, “Son bir Müslüman kalana kadar Mursi’ye selam, direnişe devam. Biz savaşlara İslam alemini kurabilmek için Allah nidaları ile gittik ve kan döktük. Onlar Allah’ın en güzel hediyeleriydi . Onlar Allah’ın adını kullandıkları için öldürüldü. Onlar adı Muhammet olan İslam elçileridir. Tek günahları budur” dedi.

TEMSİLİ DARAĞACI KURULDU

Sinan Meral’in konuşmasının ardından Çağrı Derneği Başkanı Murat Meral tarafından Mısır ve dünyanın diğer bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için dua edilerek Mısır’daki idam kararları protesto edildi. Kalabalık duanın ardından dağıldı. Alanda kurulan temsili bir darağacı da dikkat çekti.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10