Süper Lig'de şampiyon son hafta belli oldu

Tekirdağ Süper Amatör Lig oynanan 18 haftalık müsabakaların ardından tamamlandı. Şampiyonluğun son haftaya kadar sürdüğü ligde şampiyonluk ipini son hafta Muratlı Belediyespor'u mağlup eden Velime?

Çerkezköy 13.04.2014 04:20:00 0
Süper Lig

Süper Amatör Lig 2013-2014 sezonu oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Velimeşe Belediyespor 39 puanla şampiyon olurken, temsilcimiz Veliköyspor ise ligi ikinci tamamladı.

VELİMEŞE BELEDİYESPOR ŞAMPİYON OLDU

3 Kasım’da ilk haftası başlayan Veliköyspor, Şarköyspor, Velimeşe Belediyespor Çorlu Gençlerbirliğispor, Muratlı Belediyespor, Çorlu Sanayispor, Malkaraspor, Ergene Belediyespor, Sultanköy Belediyespor ve Çorluspor’un mücadele verdiği Süper Amatör Lig’de hem zirve hem de kıyasıya bir kümede kalma mücadelesi yaşandı. Oynanan 18.haftalık lig maratonun ardından Velimeşe Belediyespor 39 puan ile ligi şampiyon olarak kapatırken, temsilcimiz Veliköyspor 37 puanla ikinci sırada kaldı. Muratlı Belediyespor’un 31 üçüncü olduğu ligde Çorlu Gençlerbirliğispor 29 puanla dördüncü oldu. Malkaraspor 27 puanla beşinci, Çorlu Sanayispor 22 puanla altıncı, Ergene Belediyespor 21 puanla yedinci, Sultanköy Belediyespor ise 21 puanla sekizinci oldu. Ligi 13 puanla tamamlayan Çorluspor ile 12 puanda kalan Şarköyspor ise ligden düşen ekipler oldular.

VELİMEŞE BELEDİYESPOR 12 GALİBİYET ELDE ETTİ

Süper Amatör Ligde şampiyon Velimeşe Belediysepor 12 galibiyet ile en çok galip gelen ekip olurken, temsilcimiz Veliköyspor 10, Muratlı Belediyespor 9, Çorlu Gençlerbirliğispor ile Malkaraspor 8, Çorlu Sanayispor, Ergene Belediyespor ve Sultanköy Belediyespor ise 6 galibiyet aldılar. Ligde en az galibiyet alan ekipler ise Çorluspor 4 ve Ergene Belediyespor ise 3 galibiyet aldılar.

VELİKÖYSPOR BİR MAĞLUBİYET ALDI

Sezon boyunca en çok mağlubiyet alan takım ise 13 mağlubiyet ile Çorluspor oldu. Çorluspor’u 12 mağlubiyet ile Şarköyspor izlerken, Sultanköy Belediyespor ile Ergene Belediyespor ise dokuzar mağlubiyet aldılar. Ligde Çorlu Sanayispor sekiz mağlubiyet alırken, Malkaraspor ise yedi mağlubiyet aldı. Çorlu Gençlerbirliğispor ile Muratlı Belediyespor’un beşer mağlubiyet aldığı ligde şampiyon Velimeşe Belediyespor ise rakiplerine üç kez mağlup oldu. Sezonu şansız bir şekilde tamamlayan temsilcimiz Veliköyspor ise ligde bir kez mağlup oldu.

VELİKÖYSPOR YEDİ BERABERLİK ALDI

Veliköyspor’un 7 beraberlik ile en fazla beraberlik alan takım olduğu sezon boyunca Çorlu Gençlerbirliğispor ise beş beraberlik aldı. Ligde Muratlı Belediyespor ve Çorlu Sanayispor dörder beraberlik alırken, Velimeşe Belediyespor, Malkaraspor,Ergene Belediyespor,Sultanköy Belediyespor ve Şarköyspor ise üçer beraberlik aldı. Ligin en az beraberlik alan takımı ise ligden düşen Çorluspor oldu.

ŞARKÖYSPOR EN AZ GOL ATAN TAKIM

2013-2014 Futbol sezonunda ligin en golcü ekibi ise 38’er golle Velimeşe Belediyespor ile Çorlu Gençlerbirliğispor olurken, iki ekip ise maç başına ise 2.1 gol ortalaması ile oynadı. Gol sayısında Çorlu Gençlerbirliğispor ve Velimeşe Belediyespor’u 33 golle Muratlı Belediyespor ile Sultanköy Belediyespor izledi. Ligde temsilcimiz Veliköyspor 31 gol kaydederken, Çorlu Sanayispor 29, Malkaraspor 28, Ergene Belediyespor ile Çorluspor ise 21 gol kaydetti. Ligin en az gol atan takımı ise 16 golle Şarköyspor oldu

ÇORLUSPOR 45 GOL YEDİ

Ligde 18 haftalık maratonun ardından kalesinde en az gol gören ekip ise 12 golle temsilcimiz Veliköyspor oldu. Veliköyspor maç başına kalesinde 0.66 gol yüzdesi tutturdu. Veliköyspor’u 17 golle Velimeşe Belediyespor, 22 golle Çorlu Gençlerbirliğispor, 24 golle Malkaraspor, 26 golle Muratlı Belediyespor, 29 golle Çorlu Sanayispor, 32 golle Sultanköy Belediyespor, 36 golle Ergene Belediyespor izledi. Ligin en fazla gol yiyen ekipleri ise 18 haftada 45 golle ligden düşen ekipler Çorluspor ile Şarköyspor oldu.

 EN FARKLI SKORLAR 8-0

Ligde en farklı galibiyeti ise 17.haftasında evinde Şarköyspor’u 8-0’lık skor ile mağlup eden Çorlu Gençlerbirlispor elde etti. Ligin 16’ıncı haftasında  evinde Ergene Belediyespor’u 5-1 mağlup eden Çorlu Gençlerbirliğispor ve evinde Çorluspor’u 5-1 mağlup eden Veliköyspor sezonun en farklı galibiyetini elde etti.Ligde en gollü karşılaşmaları ise ligin 14.haftasında Çorlu Sanayispor ile Muratlı Belediyespor karşılaşması oldu. Taraftarların dokuz gol izlediği karşılaşmayı Muratlı Belediyespor 6-3’lük galibiyet ile kapatmıştı.

18 KARŞILAŞMA BERABERE SONUÇLANDI

Ligde oynanan 90 karşılaşmada ise fileler toplam 227 kez havalandı. Bu karşılaşmaların 46’sını ev sahibi ekip kazanırken, 26 karşılaşması ise deplasman takımları galibiyet ile bitirdi. 18 karşılaşmada ise beraberlik çıktı. 18 beraberlik arasında 7 karşılaşma(1-1), beş karşılaşma 0-0 sona ererken, 3’er karşılaşma ise 3-3 sonuçlandı.

EN GOLLÜ HAFTA 8 VE 15.HAFTA

Hafta başına 12  gol ortalaması ile oynanan ligde en çok gol 25 golle ligin On altıncı haftası oldu. Ligin 14.haftasında, 17.haftasında, birinci haftasında, on birinci haftasında 22’şer gol kaydedildi. Ligin on sekizinci haftasında ve on ikinci haftasında ise fileler 20’şer kez havalandırıldı. Gol yönünden en kısır geçen hafta ise ligin dördüncü haftasında oldu. Bu haftada fileler dokuz kez havalanırken,ligin on üç ve on yedinci haftalarında onar gol atıldı. Ayrıca ligin üçüncü, yedinci, altıncı,sekizinci haftalarında ise on iki gol atıldı.

GOL KRALI GÖKAY OLDU

Ligde gol krallığında da büyük çekişme oldu. Ligi şampiyon olarak kapatan Velimeşe Belediyespor’un golcü oyuncusu Gökay Alpçoğay sezonu 11 golle kapatarak gol kralı oldu. Muratlı Belediyespor’dan Feyyaz Erik dokuz, Çorlu Gençlerbirliğispor’dan Mustafa Dündar ve Ergene Belediyespor’dan Oğuzkan Çabuklar sekiz, Malkaraspor’dan Burak Alagöz, Sultanköy Belediyespor’dan Süleyman Koçtan ve Veliköyspor’dan Semih Köse yedi, Çorlu Gençlerbirliğispor’dan Bahadır Aydınoğlu, Mustafa Atalay, Malkaraspor’dan Harun, Muratlı Belediyespor’dan Esat Sezer, Veliköyspor’dan Musa Vatansever ve Sinan Amaçer, Velimeşe Belediyespor’dan Eray Cem ve Onur Çelik, Sultanköy Belediyespor’dan Özer Zambak, Şarköyspor’dan Ali Balbul ise ise altışar gol kaydetti. 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10