Günay: Bizim göz bebeğimiz

Balkanların ticaret üssü Edirne'nin zengin tarihi ve kültürel özelliklerini ve ticari imkânlarını yerinde göstermek, karşılıklı komşuluk ilişkileri geliştirerek ortak işbirliği alanlarınÄ

Bölgede Gündem 13.04.2014 04:28:00 0
Günay: Bizim göz bebeğimiz

EDİRNE DEMEK ANADOLU DEMEKTİR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni temsilen toplantıya katılan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, tarihin akışı içinde öne çıkmış şehirler olduğunu ifade ederek “İşte Edirne bu önemli şehirlerden biri.  Bizim gözbebeğimiz. Sadece Türkiye için değil, Balkan ve Avrupa coğrafyası için önemli bir merkez. Yüzyıllar boyunca bu coğrafyanın kültür ve ticaretinde merkez olmuş. Başkentlik yapmış. Roma İmparatoru Edirne’yi en stratejik şehirlerden biri ilan etmiş ve özel önem vermiş. Bugün Edirne’nin üzerinde oturduğu miras, Avrupa ve Asya’nın ortak mirasıdır. Bu yüzden Edirne demek Anadolu demektir, Avrupa demektir” dedi.

SINIR KAPILARINI MODERNİZE ETTİK

Balkanlara açılan üç sınır kapısı olan İpsala, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarını, çok daha hızlı hizmet verecek şekilde modernize ettiklerini söyleyen Günay “Bu üç kapı bizim için çok önemliydi ve buraya tam 166 milyon TL, yaklaşık 90 milyon dolar yatırım yaptık. TOBB, Bulgaristan Odalar Birliği ve Yunanistan Odalar Birliği olarak bu üç ülkenin iş dünyasını buluşturacak bir iş zirvesi düzenlemek üzere konuşmuştuk. Kendilerinin de destekleri ile bu zirveyi en kısa sürede yapmak istediğimizi de ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da her fırsatta Balkan coğrafyasının işbirliğini arttıracak çalışmalara devam edeceğiz. İşte bu nedenle biz, bu organizasyonu çok önemsiyoruz” dedi.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10