"Çerkezköy'ün marka kent olmasını istiyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Çerkezköy 14.04.2014 16:57:00 0

BİLİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Proje kapsamında dün saat 10.30’da Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu’nda 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı açıldı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı açılışta Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bilimin ülkenin kalkınması ve gelişmesindeki önemine dikkat çekti.

GİRİŞİMCİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ

Okullarda bu gibi etkinliklerin düzenlenmesini önemsediklerini dile getiren Kubilay “Buradan yetişecek çocuklarımız ileride vatana ve milletimize hayırlı çalışmalar yapacaktır” diyerek Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözüne vurgu yaptı. Çerkezköy’ün sanayinin bulunduğu bir ilçe olduğunu anımsatan Kubilay, bu nedenle teknoloji ve bilimsel çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Bunların hep beraber yapılması gerektiğini söyleyen Kubilay “Çerkezköy Kaymakamlığı olarak sahip olduğu potansiyel ile birlikte girişimciliği önemsiyoruz” dedi.

PROJELERİ İNCELEDİLER

Çerkezköy’ün girişimcilik konusunda marka kent olmasını istediklerini belirten Kaymakam Metin Kubilay “Çocukluktan başlayarak herkesi yönlendirmeli, teşvik etmeli ve çalışmaları da yakından takip etmeliyiz” diyerek fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Fuarda öğrenciler bilim insanlarını anlattı. Okulun korosunun fen ile ilgili şarkılar seslendirmesinin ardından bilim fuarının açılışı yapıldı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın açılış kurdelasını kesmesinin ardından davetliler fuarı gezerek bilim, resim, teknoloji tasarım projelerini inceledi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10