Hiçbir muhtar imza için günlerce beklemeyecek

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı'da göreve gelen mahalle muhtarları ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

Kapaklı 16.04.2014 16:00:00 0
Hiçbir muhtar imza için günlerce beklemeyecek

Tanışma Toplantısı öncesi Mütevelli Heyeti Üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucu heyete Karaağaç Muhtarı Özgür Cengiz ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz seçildi.

DESTEĞE HAZIRIZ

Toplantıda konuşan Kaymakam Kuzulu, Büyükşehir Yasası kapsamında 5 köy ve Karaağaç’ın mahalle statüsüne dönüştüğünü ve Kapaklı’ya bağlandığını anımsattı. Köylerin bu geçiş sürecinde sıkıntı yaşayacağını söyleyen Kuzulu “Biz kaymakamlık olarak bu süreci en az hasarla atlatabilmek için muhtarlarımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

GEÇİŞ SANCILI OLACAK

Yanıkağıl Mahallesi Muhtarı Yücel Başaran da geçiş sürecinin sancılı olacağını dile getirdi. Daha önce köylerin tüzel kişiliğinin olduğunu anımsatan Başaran, “Köy halkı her türlü sorununu muhtar aracılığı ile çözebiliyordu. Fakat şimdi vatandaşımızın birçok sorununa yetkilerimiz kısıtlandığı için çare olamıyoruz” dedi.

İMZA İÇİN GÜNLERCE BEKLEMEYECEKSİNİZ

Hiçbir muhtarın imza için günlerce beklemeyeceğini dile getiren Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Ben burada olmasam bile Yazı İşleri Müdürlüğü’nden beni aramalarını isteyebilirsiniz. Neredeysem çıkar gelir, sizlerin işini görürüm. Yeter ki halkın işi görülsün. Kimse beklemek zorunda kalmasın” dedi. Cep telefonu numarasını da veren Kuzulu, muhtarların kendisini günün 24 saati arayabileceğini söyledi.

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERİDE BIRAKTIK

Kuzulu, Kapaklı’nın seçim sürecini oldukça başarılı bir şekilde geride bıraktığını ifade ederek “Ülkemizin birçok il ve ilçesinde seçim sürecinde büyük olaylar meydana geldi. Hatta birçok kişi seçimlerde hayatını kaybetti. Kapaklı’da oldukça güzel bir havada seçim sürecini kazasız belasız geride bıraktık” diye konuştu.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10