Aşçı Öztürk, Edirne'ye Madalya ile Döndü

Edirne'de aşçılık yapan 28 yaşında Oğuzhan Öztürk Hırvatistan'da gerçekleştirilen yemek yarışmasında 2 Bronz ve 1 Merit madalya kazandı.

Bölgede Gündem 27.04.2014 04:52:00 0
Aşçı Öztürk, Edirne

“BÜYÜK BAŞARI YAKALADIM”

Hırvatistan'da Biser More 'Denizin İncisi' aşçılık yarışmasında Türkiye'yi gururlandıran Öztürk, 19 ülkeden 300 aşçının katıldığı yarışmada yaptığı yemeklerden Balkabaklı Ravioli Makarnası ile bronz madalyanın sahibi oldu.Gazetecileri çalıştığı Ağa Köşkü Restoran mutfağında ağırlayan Oğuzhan Öztürk, yarışmada derece kaydettiği makarnayı ve yapım aşamasını anlattı. Yarışmada Balkabaklı Ravioli Makarnasıyla birinci olduğunu fakat istediği gibi bir balkabağı bulamadığından dolayı karidesli makarnayı tercih ettiğini belirten ödüllü genç aşçı Öztürk, yapım aşamasını şöyle paylaştı, "Bu makarnanın hamuru 2 gün önceden açılıyor, 2 gün dolapta bekletiliyor. Aslına bakarsanız bildiğiniz mantıdan bir farkı yok, aynı yöntemle yapılan bir şey. Farklı olarak içerisinde kıyılmış karides parçacıkları var. Yarışmadaysa balkabaklı ravioli makarna yaptım. Orada 3'üncülüğü onunla aldım. Kabağı püre haline getirdim ve makarna hamurunun içine koyarak tatlandırdım. Jüri üyelerinin bu çok hoşuna gitti" dedi.

TEBRİK ETTİ

Ağa Köşkü Restoran işletmecisi Serkan Üner de yaptığı açıklamada, Öztürk ile çalışmaktan memnun olduklarını belirtti. Üner, "Bundan sonra Oğuzhan kardeşimizden daha bir çok ödül bekliyoruz. Kendisinin çok yetenekli olduğunu biz zaten biliyorduk ve bu ödülle de pekişmiş oldu. Biz Ağa Köşkü Restoran olarak bu ödülle artık hizmete ve kaliteye daha da önem vermeye başlayacağız. Ben arkadaşımızı tekrar tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10