Şimşek: Çeltik sulamasına önlem alınmalı

Edirne'ye bağlı Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Tarım' konulu panele konuşmacı olarak katılan Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, "Çok kurak bir kıÅ?

Bölgede Gündem 28.04.2014 12:30:00 0
Şimşek: Çeltik sulamasına önlem alınmalı

ÖNEMLİ OLAN SUYUN İHTİYAÇ KADAR KULLANILMASI

Tarımda önemli olanın suyun ürünün ihtiyacı kadar kullanılması olduğunu vurgulayan Şimşek, “Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne’de de kuraklığın çok fazla hissedildiği bir kış dönemi geçirdik. Eğer biz üreticiler olarak bu kuraklığın farkına varmazsak sonumuzun iyi olacağını düşünmüyorum. Çeltik bitkisinde su ihtiyacını ele aldığımızda 1 dekar çeltik için ortalama bin 500 metreküp su gerekmektedir. Ama biz 1 dekar çeltik için 3 bin metreküp su kullanıyoruz. Bu da çeltik bitkisinin ihtiyacı olan suyun iki katını kullanmak anlamına geliyor. Böylece kuraklığın yaşandığı ülkemizde çeltik sulamasına yetkililer tarafından önlem alınmalıdır” dedi.

DOĞUMGÜNÜ SÜRPRİZİ

Panel’e katılanlara Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarafından akşam yemeği verildi. Akşam yemeği sonrasında vatandaşlar Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Egemen Aslan’a doğum günü sürprizi yaptı. Başkan Aslan, sürprizden dolayı çok duygulandığını belirtti.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10