Engellilerden Eskişehir gezisi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, gezi için Eskişehir'e gitti.

Çerkezköy 28.04.2014 14:04:00 0
Engellilerden Eskişehir gezisi

ESKİŞEHİR’E GİTTİLER

Cumartesi günü sabah saat 08.30’da Sazova Parkı’nın içinde kahvaltı yapan Çerkezköylü engelliler ve aileleri, Emine Arda ve Selin Arda’nın nezaretinde Masal Şatosu, Nuh’un Gemisi ve Balmumu Müzesi’ni gezdi. Müze gezisinin ardından Çerkezköy’de yetişen Eskişehirspor kaptanı Sezgin Coşkun ile görüşen Çerkezköy heyeti, Coşkun ile birlikte Porsuk Çayı’nda gezinti yaptı. Sezgin Coşkun daha sonra Çerkezköylü konukları down sendromluk ve otistik çocukların çalıştığı Gökkuşağı isimli kafede ağırladı.

 

 

 

BİZİ GÖRENLER ŞAŞIRDI

Grup, Odun Pazarı ve Kent Park ziyaretinin ardından Eskişehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Akşam saat 18.00’da Çerkezköy Belediyesi’nin tahsis ettiği araç ile dönüş için yola çıkan Çerkezköylü engelli ve ailelerinin yer aldığı 45 kişilik grup, Eskişehir ile ilgili izlenimlerini paylaştı. Engelliler ve aileleri “Çerkezköy’ün bağrından çıkan başarılı futbolcumuz güzel bir misafirperverlik örneği gösterdi. Çarşıda gezinirken futbolcumuza gösterilen ilgi bizi çok mutlu etti ve gururlandırdı. Gezi sırasında Çerkezköy’den geldiğimizi söylediğimizde Eskişehirliler çok şaşırdı. 6 tekerlekli sandalyelinin Eskişehir’e gitmesi ve orada gezmesi Eskişehir halkını şaşırttı” dedi.

 

 

 

ENGELLİLER MUTLU EDİYOR

Özellikle öğrencilerden büyük ilgi gördüklerini dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Çerkezköyümüz de inşallah Eskişehir gibi gezilecek yerler çok olur. Bu gezilerimizi her ay düzenli olarak yapmak istiyoruz. Bu kültür gezileri engellilerimizi çok mutlu ediyor” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10