Pazarcılara hijyen eğitimi verildi

Çerkezköy Pazarcılar Derneği'ne üye olarak faaliyet gösteren pazarcılara, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hijyen konusunda eğitim veriliyor.

Çerkezköy 28.04.2014 14:28:00 0
Pazarcılara hijyen eğitimi verildi

HİJYENLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKENLER

Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi tarafından pazarcı esnafına önceki gün "Hijyen Eğitimi" verildi. Pazar günü saat 12.00’de Dernek binasında verilen eğitimde Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Murat Sütçü temizliğin önemine vurgu yaparak, esnafların hijyen konusunda duyarlı olmalarını istedi. Artık işyeri sahibi ve çalışanların da bu eğitimlere katılmaları gerektiğini vurgulayan Sütçü, eğitimin sonunda yapılacak sınavla belge verileceğini ifade etti. Hijyen eğitiminin önemini anlatan Sütçü, işyeri temizliği, genel temizlik, çevre temizliği, insan temizliği, kıyafet temizliği, banyo temizliği, tuvalet temizliği, ağış ve diş temizliği, el temizliği, tırnak, ayak temizliği, vücut temizliği, saç temizliği, vücutta oluşabilecek yaralar, iş esnasında giyilen kıyafetler, özellikleri, gıda maddelerinde oluşabilecek mikroplar ve hijyenle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

 

 

 

ÇOK ÖNEMLİ

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir yaptığı açıklamada gıda sektörü çalışanlarının tabi tutulduğu hijyen eğitimine pazarcı esnafının da dahil olduğunu söyledi. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre, gıda sektöründe faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz’a kadar yeni hijyen eğitimi belgelerini almaları gerektiğini belirten Aydemir “Daha önce alınan hijyen eğitimi belgelerinin geçerliliği olmayacak, yönetmelik kapsamındaki işyerleri hijyen eğitimi kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacak” dedi.

KURS SONUNDA SERTİFİKA ALACAKLAR

Eğitim kapsamında katılımcılara hijyen kuralları, bakterilerin bulaşma şekilleri, neden oldukları hastalıklar, sıcaklığın etkisi gibi konuların anlatıldığını belirten Aydemir “Toplam 8 saatlik eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bununla beraber, işyeri sahipleri ve işletenler, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu tutulmuşlardır. Bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenlerinin de bu eğitimi almaları zorunlu” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10