Belediye 828 kişiyi Çanakkale'ye götürecek

Kapaklı Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Çanakkale Kültür Gezileri bu yıl da devam ediyor. 21 Nisan'da başlayan ve 21 Mayıs'ta sona erecek olan geziler kapsamında 828 kişi Çanakkale'yi

Kapaklı 28.04.2014 14:31:00 0
Belediye 828 kişiyi Çanakkale

18 KAFİLE HALİNDE DÜZENLENECEK

Geziyle ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çanakkale gezileri için başvuruda bulunan 828 kişinin 21 Mayıs’a kadar planlanan günlerde toplam 18 kafile halinde Çanakkale’ye gidebileceğini belirtti. Bu yıl Çanakkale gezilerine olan katılımın önceki yıllara göre daha fazla olduğunu söyleyen Mandalı “Gezilerimiz için 828 vatandaşımızı belirledik. Fakat olur da kayıt yaptıranlardan daha sonra fikrini değiştirip gidemezlerse onların yerine de yaklaşık 200 vatandaşımız daha kayıt yaptırdı” dedi.

 

 

 

ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Mandalı, her yıl düzenlenen Çanakkale Kültür Gezisi’ne halkın böylesine büyük bir ilgi göstermesinin memnuniyet verici ifade ederek “Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen atalarımızın o destansı kahramanlığı asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdadımız ülkemizin asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp nesillere yaymak için bu gezileri düzenlemeye devam edeceğiz. Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır” dedi.

 

 

 

ÇANAKKALE’NİN GEÇİLEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ

Türk milletinin, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Mandalı “Türk halkı olarak, atalarımızdan devraldığımız mirasa sahip çıkmamız, onu yaşatıp gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmayı, bizlere düşen önemli bir görev olarak kabul ediyoruz” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10